Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Το ετήσιο φεστιβάλ λαϊκής μουσικής και χορού “Gutan” της Αρμενίας αφιερωμένο στον Komitas

https://www.panorama.am/en/news/2019/08/20/%E2%80%9CGutan%E2%80%9D-annual-festival-of-Armenian-folk-music-and-dance-dedicated-to-Komitas/2154255

Στις 23 Αυγούστου, το ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού της Αρμενίας θα πραγματοποιηθεί στο Cafesjian  Sculpture Garden. Η έκτη έκδοση του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 150 χρόνων του Κομίτας, ενός μεγάλου συνθέτη που θεωρείται ο ιδρυτής της Αρμενικής Εθνικής Μουσικής Σχολής,ανακοίνωσε  το Υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Το φεστιβάλ που ξεκίνησε από το 2014 υλοποιείται από την πρωτοβουλία και ιδέα του τιμημένου καλλιτέχνη της AR, Arsen Grigoryan, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της ΡΑ.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, παραδοσιακά αρμενικά τραγούδια και χοροί θα εκτελούνται από τις καλύτερες ομάδες στις πρωτότυπες εκτελέσεις τους και τις ζωντανές εμφανίσεις τους: "Akunq", "Maratuk", "Sasnatsrer", "Tarontsiner", "Nubar", "Van" "Veradardz", "Masunk", "Gorani", "Menkenq mer sarere", "Tavros", "Mshohavqer", "Tsovak", "Zartonk", "Ardvin", "Varkhayots", "Vostan" μεταξύ αυτών . Εκτελέσεις της μουσικής του Κομίτας και προβολή ντοκιμαντέρ γι 'αυτόν έχουν προγραμματιστεί .

Το ετήσιο φεστιβάλ είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνεται για την προστασία της λαϊκής μουσικής, του χορού και τη μετάδοσή τους στις επόμενες γενιές. Ο βασικός σκοπός του φεστιβάλ είναι η διάδοση και προστασία της λαϊκής μουσικής και του χορού και η αναγνώριση της κληρονομιάς  στις νεότερες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...