Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Γκουγκουτιάντκαρι


http://georgiatoday.ge/news/16930/Families-Forced-to-Abandon-their-Houses-in-Gugutiantkari


Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο Γκουγκουτιάντκαρι, ένα χωριό του Δήμου Γκόρι, όπου τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέστησαν τεχνητά εμπόδια και φράκτες από συρματόπλεγμα ως μια μορφή λεγόμενων συνόρων πριν από λίγες ημέρες. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται περιοδικά.


Οι κατοχικές δυνάμεις έδωσαν στις οικογένειες  Razmadze και  Gugutishvili προθεσμία τριών ημερών για να πάρουν τα πράγματά τους από τα σπίτια τους που υπέστησαν βλάβη κατά τη διάρκεια του πολέμου στο χωριό Gugutiantkari. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ήδη αρχίσει να αφαιρούν το μεταλλικό κιγκλίδωμα και άλλες μεταλλικές κατασκευές από το σπίτι.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα σπίτια και τη γη τους από τον πόλεμο του Αυγούστου του 2008 μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας. Έλαβαν αποζημίωση για την απώλεια των σπιτιών τους, όμως, ακόμα ελπίζουν ότι μια μέρα θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...