Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Η γενοκτονία των ιθαγενών της Βραζιλίας

Kinikinawa man bleeding with head injuries as police attack his community

Υπάρχουν ρεπορτάζ που λένε ότι αριά οπλισμένοι αστυνομικοί έχουν επιτεθεί σε ιθαγενείς των Kinikinawa στη γη τους στην κεντροδυτική Βραζιλία, τρομοκρατώντας την κοινότητα και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους.
Υλικό από βίντεο δείχνει την αστυνομία να φθάνει με πολλά οχήματα εδάφους και ένα ελικόπτερο, και έναν άνθρωπο των  Kinikinawa να αιμορραγεί με τραύματα στο κεφάλι.
Είπε: «Χύνω το αίμα μου στη γη μου. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ».
Χθες (1 Αυγούστου 2019), οι Kinikinawa επανακατάλαβαν ένα κομμάτι της γης τους, το οποίο είχε κλαπεί από αυτούς πριν από πολλά χρόνια για να γίνουν δρόμοι για τους κτηνοτρόφους. Λίγο μετά την κίνηση των Kinikinawa, η αστυνομία έφτασε και τους επιτέθηκε.
Πιστεύεται ότι η αστυνομία δεν είχε επίσημη εντολή από  δικαστή να «μετακινήσει» τους Kinikinawa από την περιοχή που είχαν ανακαταλάβει και, αντ 'αυτού, ενεργούσε με εντολές από έναν τοπικό δήμαρχο και κτηνοτρόφο.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η αστυνομία έφτασε σε ελικόπτερο και σε πολλά οχήματα.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η αστυνομία έφτασε με ελικόπτερο και πολλά οχήματα.
© Kinikinawa
Ένα  ηχητικό μήνυμα που διέρευσε φαίνεται να αποκαλύπτει ότι ο δήμαρχος είπε, αμέσως πριν από την επίθεση, ότι οι Kinikinawa θα "εκδιωχθούν, με τη θέλησή τους ή με βία" και  ειδοποιεί τους άλλους ότι υπάρχουν "δύο λεωφορεία για να πάρουν 90 αστυνομικούς πράκτορες και υπάρχουν ήδη 40 , ώστε να εκδιωχθούν [οι Kinikinawa] ... Αυτό είναι καλά νέα και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει θέση και να φέρει ειρήνη και τάξη σε όλους όσους ζουν σε αυτή τη χώρα ".
Οι γειτονικοί αυτόχθονες Γκουαρανί εξέδωσαν μια δήλωση που εκφράζει την οργή τους διότι «οι κτηνοτρόφοι και η αστυνομία δρουν παράνομα και επιτίθενται σε αυτόχθονες. Για δεκαετίες ζητούσαμε τη γη μας πίσω, όπως διατάσσεται από το εθνικό και το διεθνές δίκαιο, αλλά αγνοηθήκαμε. Τα εδάφη μας εξακολουθούν να δέχονται εισβολές και να καταλαμβάνονται από τους κτηνοτρόφους και τους πολιτικούς, γι 'αυτό επανακαταλαμβάνουμε τη γη μας. Θα αντισταθούμε και θα απαντήσουμε στον πόλεμο των κτηνοτρόφων εναντίον μας, των αυτόχθονων λαών. "
Ο πρόεδρος Bolsonaro  ουσιαστικά κήρυξε πόλεμο εναντίον του ιθαγενούς πληθυσμού της Βραζιλίας. Ο αριθμός των εισβολών στη γη και των επιθέσεων εναντίον τους έχει εκτοξευθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2019.
Οι αυτόχθονες λαοί στη Βραζιλία και οι υποστηρικτές τους σε όλο τον κόσμο προωθούν το #StopBrazilsGenocide.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...