Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αποκεφαλισμός λόγω...λιγούρας!

Αποτέλεσμα εικόνας για dance of the seven veils

Αποτομή της Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου σήμερα.Ένας βασιλιάς που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα σάλια του που τρέχανε βλέποντας μια ομορφούλα νεαρή να χορεύει,ορκίστηκε να κάνει ό,τι του ζητήσει και κατέληξε να αποκεφαλίσει έναν άνθρωπο άγιο, τον οποίο κι αυτός ο ίδιος ο βασιλιάς τον θεωρούσε ως  σπουδαίο.
Έτσι είναι.Άμα δεν μπορείς να κρατήσεις τα ζωώδη ένστικτά σου τότε κάνεις τέτοιου είδους πράξεις.
Όλοι όμως έχουμε ένα μερίδιο σε τέτοια...κατορθώματα.Άλλος απατά τη γυναίκα του ή το αντίστροφο,άλλος κλέβει τον αδελφό του στα κληρονομικά,άλλος καταπατά το χωράφι του γείτονα και στο τέλος σκοτώνονται για λίγο χώμα και υπάρχουν ακόμα ένα σωρό άλλα ανδραγαθήματα που γίνονται εξαιτίας της ακόρεστης λαιμαργίας μας.

Γι'αυτό είναι σημαντική η νηστεία.Όχι για να μην τρώμε κρέας και παχαίνουμε.
Άσκηση η νηστεία που καλό θα είναι να την κάνουμε για να μπορούμε να παραμένουμε άνθρωποι και όχι δώρο που δεν είναι υποχρεωτική η εξάσκησή του αφού δεν μπορούν να το έχουν όλοι αυτό το δώρο,που έλεγε μεγαλομουράτος παπάς στα Κύθηρα ότανήθελε να το παίξει ...προοδευτικάριος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...