Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Πάνω από 353 εκατομμύρια δενδρύλλια σε 12 ώρες: η Αιθιοπία «σπάει» το παγκόσμιο ρεκόρ φύτευσης δένδρων

Over 353 million seedlings in 12-hours: Ethiopia 'breaks' tree-planting world record

https://www.africanews.com/2019/07/29/ethiopia-breaks-world-record-for-tree-planting-in-a-single-day/

Μια εκστρατεία για την φύτευση 200 εκατομμυρίων νέων δέντρων σε μια ημέρα ξεκίνησε στην Αιθιοπία με το ευρύτερο σχέδιο του πρωθυπουργού Abiy Ahmed να ηγηθεί της φύτευσης τεσσάρων δισεκατομμυρίων φυτών .

Η εκστρατεία της 29ης Ιουλίου, υπό την "Πρωτοβουλία πράσινης κληρονομιάς" του Abiy, εάν επιτευχθεί, θα είναι παγκόσμιο ρεκόρ σύμφωνα με το βιβλίο Guinness World Records.

Γραφείο του Προέδρου δήλωσε ότι πάνω από 100.000.000 νεαρά δέντρα είχαν φυτευτεί μετά από περίοδο έξι ωρών, πράγμα που σημαίνει ότι η Αιθιοπία έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ 66 εκατομμυρίων  που έχει επιτευχθεί από την Ινδία.



Ο τελικός αριθμός των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν σύμφωνα με τον Υπουργό Καινοτομίας και Τεχνολογίας ανήλθε σε ακριβώς 353 εκατομμύρια, 633 χιλ., 660 σε διάστημα 12 ωρών.

Ο υπουργός είπε ότι αυτή ήταν η επαλήθευση του τελικού αριθμού σχετικά με τον αριθμό των δένδρων που φυτεύτηκαν σύμφωνα με την εθνική συντονιστική επιτροπή. Για να γίνει αυτό δεκτό στα παγκόσμια ρεκόρ, οι αριθμοί πρέπει να επαληθεύονται ανεξάρτητα.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness παρακολουθούν το πρόγραμμα μαζικής φύτευσης της Αιθιοπίας , αλλά το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε στο The Associated Press ότι ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό βοηθά με την καταμέτρηση.


 Το τρέχον ρεκόρ ημερήσιας φύτευσης δέντρων το έχει η  Ινδία όπου 800.000 άνθρωποι φύτεψαν πάνω από 50 εκατομμύρια φυτά πριν από τρία χρόνια.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο των τεσσάρων δισεκατομμυρίων, το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι ήταν υπό την αιγίδα του εθνικού προγράμματος Green Development, το οποίο προοριζόταν να συμπέσει με την έναρξη της εποχής των βροχών.

Ο Abiy ξεκίνησε τη μέρα του στη νότια Αιθιοπία, όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους για να φυτέψει δενδρύλλια στο ArbaMinch. Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της ευρύτερης καταπολέμησης της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Από τον Μάιο, όταν ξεκίνησε η κίνηση  δένδροφύτευσης, ο πρωθυπουργός το κατέστησε κεντρικό σημείο όλων των συναντήσεων και των δεσμεύσεών του σε όλη τη χώρα.

Φύτεψε φυτά με όλους τους καλεσμένους που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του. Επίσης φύτεψε ειδικά δενδρύλλια προς τιμήν των δολοφονηθέντων αξιωματούχων των δολοφονιών της 22ας Ιουνίου στις περιοχές Αμχάρα και Αντίς Αμπέμπα.

Η Αιθιοπία υπέφερε τα τελευταία χρόνια από τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, ιδίως από  την ξηρασία σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι το 2017, πάνω από 2 εκατομμύρια ζώα πέθαναν στην Αιθιοπία λόγω ξηρασίας εξαιτίας της έλλειψης βροχοπτώσεων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την πρωτοβουλία. Η πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα και άλλες μεγάλες πόλεις άδειασαν καθώς οι άνθρωποι συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Προσωπικό και εκπρόσωποι από την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, την Αφρικανική Ένωση, το Διπλωματικό Σώμα και  Αιθίοπες από όλα τα κοινωνικά στρώματα συγκεντρώθηκαν στους Βοτανικούς Κήπους Gullele και σε ένα πάρκο στο κέντρο της Αντίς Αμπέμπα για να παίξουν το ρόλο τους.

Πρόσθετα δέντρα φυτεύτηκαν στο συγκρότημα της Οικονομικής Επιτροπής για την Αφρική, η οποία φιλοξενεί και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Farm Africa, ενός οργανισμού που ασχολείται με τη διαχείριση των δασών στην Αιθιοπία, λιγότερο από το 4% της γης της χώρας είναι δάσος, μια απότομη πτώση από περίπου 30% στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο ραγδαία αυξανόμενος πληθυσμός της Αιθιοπίας και η ανάγκη για περισσότερες γεωργικές εκτάσεις, η μη βιώσιμη χρήση των δασών και η κλιματική αλλαγή αναφέρονται συχνά ως αιτίες ταχείας αποψίλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...