Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πυγμαίοι Baka προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή : "Μας κλέβετε το δάσος"

In violation of international law, the Free, Prior, and Informed Consent (FPIC) of the Baka people was not obtained before the Messok Dja project was green-lit.

https://www.survivalinternational.org/news/12204

Εκατοντάδες "πυγμαίοι"  Μπακά από το τροπικό δάσος του Κονγκό έχουν γράψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας από τους αξιωματούχους να τους επισκεφθούν και να ζητήσουν "συμβουλές και καθοδήγηση" πριν να παράσχουν περισσότερα κεφάλαια για το εξαιρετικά αμφισβητούμενο πάρκο Μεσόκ Ντζα στη γη τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας από τους κύριους χρηματοδότες του έργου στη Δημοκρατία του Κονγκό, αλλά οι Μπάκα λένε: «Σας περιμένουμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν έχετε έρθει ποτέ».

Τόσο το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή ( WWF ) όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι οι ντόπιοι αντιτίθενται στο σχέδιο Messok Dja, αλλά το έχουν χρηματοδοτήσει κατά παράβαση των δικών τους πολιτικών. Και οι δύο ομάδες χρηματοδότησαν τη δημιουργία του πάρκου από το 2014 τουλάχιστον, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει τις κοινοτικές διαβουλεύσεις μόλις το 2019.


Η Επιτροπή έχει επίσης διαψεύσει επανειλημμένα ότι οι φύλακες των πάρκων κακοποιούν τους ντόπιους, αλλά ποτέ δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για να διερευνήσει τις φρικαλεότητες που αναφέρθηκαν σε αυτήν από την Survival International και άλλους.

Στην επιστολή τους οι Μπάκα λένε: "Οι οικοφύλακες που χρηματοδοτήθηκαν από τη WWF ήρθαν για πρώτη φορά στα δάση μας  πριν από χρόνια. Μας απαγορεύουν να κυνηγάμε για να ταΐσουμε τις οικογένειές μας. Μας απαγορεύουν να μπούμε στο δάσος ... Μας είπαν για τα όρια του πάρκου αλλά κανείς δεν ήρθε να ζητήσει τη συγκατάθεσή μας.
The Baka are being driven from their land by the persecution of park rangers, and excluded from the forests they rely on for food and medicine.
Οι Μπάκα διώχνονται  από τη γη τους από τους δασοφύλακες και αποκλείονται από τα δάση που χρησιμοποιούν για φαγητό και φάρμακα.© Διεθνής επιβίωση

"Το δάσος είναι το σπίτι μας. Βασιζόμαστε στο δάσος για να ζήσουμε ... Αλλά εσείς έχετε κλέψει το δάσος μας. Τι θα κάνουμε; Πώς θα επιβιώσουμε;

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν έρχεστε σε εμάς για τις συμβουλές μας και την καθοδήγησή μας για το πώς να προστατεύσουμε το δάσος μας. Δεν το έχετε σκεφτεί; Αν το δάσος είναι τόσο όμορφο, είναι επειδή είμαστε εδώ! Είμαστε αυτοί με τους οποίους θα πρέπει να συνεργαστείτε ».

Ο Διευθυντής της Survival , Stephen Corry, δήλωσε σήμερα: "Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η WWF αισθάνονται βαθιά περιφρόνηση για τους Μπάκα. Οι υπάλληλοι της Επιτροπής δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να εγκαταλείψουν το γραφείο τους και να κατεβούν στο δρόμο για να μιλήσουν μαζί τους, αλλά είναι ευτυχείς να συνεχίσουν να ρίχνουν εκατομμύρια ευρώ σε ένα έργο που κλέβει τη γη των Μπάκα και καταστρέφει τις ζωές τους.

"Αντί να συνεχίσουν να σπαταλούν τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το προσωπικό της WWF θα πρέπει τελικά να αναγνωρίσουν ότι το έργο του Messok Dja είναι μοιραία λανθασμένο και πρέπει να διαλυθεί. Και στη συνέχεια να ρωτήσουν τους Μπάκα πώς μπορούν να τους βοηθήσουν να προστατεύσουν τη γη τους, καθώς είναι οι πραγματικοί κύριοι και θεματοφύλακες του δάσους. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...