Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Πέντε άρτοι και δυο ψάρια

Σχετική εικόνα

"Δώστε τους εσείς να φάνε",είπε ο Χριστός στους μαθητές Του όταν του είπαν ότι έπρεπε να διώξει τους πάνω από 5000 ανθρώπους που είχαν μαζευτεί στην έρημο για να Τον ακούσουν.

Βλέποντας επιφανειακά τη σημερινή περικοπή στεκόμαστε στο θαυματουργικό πολλαπλασιασμό των ψαριών και των άρτων.Όμως ο Χριστός δεν ήρθε στη γη για να αφήσει μια σειρά από θαύματα και εξορκισμούς.Ήρθε για να αφήσει μια πολύ βαθύτερη διδασκαλία, έναν τρόπο ζωής αυθεντικό και ελεύθερο.

Ο πολλαπλασιασμός των άρτων δεν έγινε μόνο λόγω της θεϊκής δύναμης του Ιησού.Έγινε επειδή οι μαθητές Του , αλλά και ο υπόλοιπος λαός που είχε πάει να ακούσει τη διδασκαλία του Χριστού είχαν μεταξύ τους πραγματική αγάπη,χαρά και διάθεση να μοιραστούν αυτά τα λιγοστά τρόφιμα που υπήρχαν.


Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις από τις ζωές μας σήμερα απουσιάζει και η χαρά και η αγάπη.Οι εκκλησίες από τόποι που θα έπρεπε να ακτινοβολεί η όντως ζωή έχουν καταντήσει χώροι μιζέριας, κακολογίας και προλήψεων.Κάθε μέρα διαστρεβλώνουμε το Λόγο της Εκκλησίας και με τα κηρύγματα και με τα λόγια και με τη ζωή μας.

Το Ευαγγέλιο είναι το κήρυγμα της χαράς και της αγάπης.Όταν αλλάζουμε αυτές τις δύο έννοιες και τις σκοτίζουμε με ένα σωρό παγανιστικής καταγωγής δοξασίες μολύνουμε το ίδιο το Ευαγγέλιο και αντί για ζωή βρίσκουμε θάνατο.Τότε όχι με δυο ψάρια και πέντε άρτους δε θα χορτάσουν 5000 άνθρωποι αλλά δε θα χορτάσουν με 5000 ψάρια και άρτους ούτε καν δύο άνθρωποι.

Ας μη μείνουμε λοιπόν στο εντυπωσιακό θαύμα της σημερινής περικοπής  αλλά ας προχωρήσουμε βαθύτερα στην ουσία της διδασκαλίας του Χριστού και να κάνουμε βήματα προς την ανακάλυψη της πραγματικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...