Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Γκρέτα

Αποτέλεσμα εικόνας για γκρετα

Πανικός γίνεται με τη μικρή Γκρέτα . Φυσικά ο κόσμος έχει χωριστεί στα δύο.Αυτοί που λατρεύουν και αυτοί που αποδοκιμάζουν.

Πρώτη κατηγορία.Οι λάτρεις.Αυτή που χειροκροτούν σαν χαζοχαρούμενοι και έχουν βρει το νέο εναλλακτικό είδωλο.Μια σταυροφόρο της οικολογίας.Που δεν δίνουν δεκάρα για το τι κάνει στην ψυχολογία ενός παιδιού η ουσιαστική απώλεια της παιδικής του ηλικίας,η απομάκρυνση από το σχολείο.Που δεν υπολογίζουν πως ένα παιδί έχει γίνει επίκεντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος με όλη την παράνοια που αυτό κουβαλάει.Που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και μίσους.Όλοι αυτοί θα στέλνανε τα παιδιά τους σε κάτι ανάλογο;"Ναι" θα απαντήσουν όσο το πράγμα μένει στη θεωρία.Όταν πάει να γίνει πράξη δεν ξέρω.


Δεύτερη κατηγορία.Αυτοί που θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση.Είδα και στο "Άρδην" κάτι σχετικό.Γιατί να κάνεις αντιπολίτευση;Το κοριτσάκι λέει κάτι απλό.Ο πλανήτης πάει φουλ για την καταστροφή,κάντε κάτι.Δεν είδα πουθενά να λέει τι να κάνουμε.Οπότε αντί για φιλοσοφίες των οπισθίων,κάντε κάτι.Αυτό που νομίζετε σωστό.Όχι, σώνει και καλά, ό,τι προωθούν τα συστημικά ΜΜΕ.

Μια καλή ευκαιρία είναι αυτή η ιστορία για να ξυπνήσουμε.Να αρχίσουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον αλλά και τη μικρή Γκρέτα.

14 σχόλια:

  1. Στην περίπτωσή της μάλλον η δράση αυτή της κάνει καλό.
    Εγώ πάντως όταν έκανε, για λίγο διάστημα, ο γιος μου το ίδιο χάρηκα!
    Αυτό, γιατί είπες αν θα στέλναμε τα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι,..κάποια στιγμή πήγαινε έξω από το Κοινοβούλιο κάθε Παρασκευή..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάνω μακροβούτια άρα είμαι το αντίστοιχο του Κουστώ. Αυτό έγραψες

      Διαγραφή
  3. Κ αυτό να έκανε δε θα είχα πρόβλημα.
    Τι πειράζει να καθυστερήσει ένα παιδί να τελειώσει το σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε ! Τι πειράζει να το παρατήσει κιόλας ;Η συγκεκριμένη με τα χρήματα και τα μέσα των γονιών της σίγουρα δε θα έχει .Τι πειράζει που ο κόσμος θα της ασκήσει αφόρητη πίεση; Το κομμάτι μας να κάνουμε...

      Διαγραφή
  4. Η Γκρέτα έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Ασπεγκερ, που σημαίνει υψηλή ευφυΐα, εμμονές κ χαμηλή κοινωνικοποίηση!
    Πέρα από πλούτη, προβολή κ οτιδήποτε άλλο ίσως αυτός είναιο δρόμος της για την ένταξή της στην κοινωνία!
    Κ δεν υποστηρίζω το να παρατήσει κάποιος το σχολείο, στα 16 όμως μπορεί να κάνει μια διακοπή, κάνοντας κάτι άλλο ,κ να συνεχίσει αργότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , το να βάλεις ένα 16χρονο με εμμονές στην αρένα με ανισόρροπους λάτρεις και εχθρούς είναι καταπληκτική ιδέα.Όπως και η διακοπή από το σχολείο για κάτι άλλο(τι και για πόσο; )

      Διαγραφή
  5. Καλά (και) εδω η κατάσταση έχει ξεφύγει...βέβαια για να προστατέψεις, κάποιον πρέπει να θέλει ο ίδιος πρώτα απ'ολα να προσατευτεί, όπως ακριβώς με τη Σωτηρία και τη Μετάνοια που δεν έρχονται διχως τις δικές τους προυποθέσεις (ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΒΛΈΠΩ) κι αν δε μπορεί ο ίδιος, οφείλουν να φροντίσουν γι αυτόν οι δικοί του άνθρωποι (ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση αμφιβάλλω ακόμη και για την υποτιθέμενη "ευφυία". Σίγουρα η εν λόγω νεαρά θα σκαπουλάρει την υποχρέωση της να πάει σχολείο, θα αποκτήσει φήμη και χορηγούς και θα κάνει δωρεάν διακοπές (αν αυτό τη καθιστά διάνοια πάω πάσο) αλλά το να εκθέτεις τον εαυτό σου σε αυτή την άκρως "πολιτικοποιημένη" κατάσταση στα 16 σου, δείχνει μάλλον άγνοια κινδύνου. Κι αφού και οι δικοί της δε την αποτρέπουν (υπάρχει λόγος που οι ανήλικοι είναι υπο την επιμέλεια των ενηλίκων υποτίθεται...) ας κάνει κανένας καμιά δέηση και για αυτήν αλλα και για εμάς απο αυτήν (γιατί αν αυτή η κοπελίτσα καταστεί πρότυπο ή σε 5-10 χρόνια βρεθεί πουθενά με εξουσία, τη κάτσαμε τη βάρκα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα δέχομαι όλα αυτά που λένε. Αλλά ...πιστεύει κανείς σοβαρά πως χρειάζεται ευαισθητοποίηση η Δύση για το περιβαλλοντικό; Έχει γίνει σχεδόν θρησκεία η υπόθεση,συνοδευόμενη από μια ολόκληρη βιομηχανία.
      Και το ξαναγράφω.Έχει δίκιο η μικρή για το περιβάλλον.Γιατί ήταν ανάγκη να την ρίξουν σε αυτή την αρένα;Ίσως επειδή αποσκοπούν οι γύρω της σε κάποιες ωφέλειες;Ίσως επειδή είναι ανόητοι και δεν βλέπουν τους κινδύνους(δεν το νομίζω).Δεν ξέρω.
      Όπως και να 'χει, ό,τι έγινε, έγινε.Ας βγει και κάτι καλό από αυτό.Που δεν το βλέπω αν ρίξω μια ματιά στον Αμαζόνιο...

      Διαγραφή
  6. Δεν έχω τις απαντήσεις. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό κ σίγουρα οι τρίτοι κάνουν εκ του ασφαλούς την κριτική τους.

    Τώρα είδα την απάντηση με τα μακροβουτια...στο εξωτερικό πολλά σχολεία κ μαθητές επηρεάστηκαν από τη δράση της Γκρέτα. Μιμήθηκαν τη δράση της κ κάθε Παρασκευή δεν πήγαιναν σχολείο παρά στο Κοινοβούλιο των αντίστοιχων κρατών κ διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή.
    Αυτά όλα στην αρχή, πρίν την ομιλία της, πρίν το ταξείδι της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και; Εκτόνωση εκ του ασφαλούς. Η σχέση με αυτό που κάνει η μικρή είναι ίδια με τα μακροβούτια και το Κουστώ.

      Διαγραφή
  7. Κόλλησες με τα μακροβουτια, αυτό που λέω είναι πως σα γονιός δε θα είχα κανένα πρόβλημα σε μια τέτοια δράση του παιδιού μου.
    Τώρα αν δε σε έπεισα για τις προθέσεις μου δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν συγκρίνω, αναφέρω την αντίδρασή μου σε μια μικρή δράση του παιδιού μου. Δεν τίθεται, από τη μεριά μου, θέμα σύγκρισης.

    Πώς είσαι σίγουρος πως για την Γκρέτα είναι αρένα η κοινωνία έξω κ όχι το σχολικό περιβάλλον;

    Ο Γλέζος πόσο χρονών ήταν όταν κατέβασε τη σημαία;
    Πόσα γυμνασιοπαιδα πήραν μέρος στην αντίσταση;
    Κ μη μου πεις για τα κακά ΜΜΕ. Όλα μπορούν να διαχειριστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι,ρώτησα αν θα άφηναν να κάνουν ό,τι κάνει η μικρή.Να παρατήσουν το σχολείο για αόριστο χρόνο και να γίνουν το κέντρο παγκόσμιου μίσους και λατρείας.Κι εσύ μου φέρνεις παράδειγμα χαβαλέδες της Παρασκευής.Γιατί αν δεν ήταν θα συνέχιζαν και το καλοκαιράκι χωρίς σχολείο.Ε,τι να σου απαντήσω.

    Τα ΜΜΕ δεν διαχειρίζονται και ακόμα χειρότερα τα κοινωνικά δίκτυα.

    Δε βγαίνει στην κοινωνία η Γκρέτα.Την αφήνουν να γίνει θέαμα.Είναι δυνατόν να μη το βλέπεις αυτό;

    Τι μου λες για αντίσταση και Γκλέτσο;Μιλάμε για εντελώς άλλες καταστάσεις και εποχές και εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους.Καμία υποτυπωδώς σοβαρή σύγκριση δεν μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...