Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο Ενώχ και ο Ηλίας τον καιρό του Αντιχρίστου

Αποτέλεσμα εικόνας για enoch and elijah

 3 καὶ δώσω τοῖς δυσὶ μάρτυσί μου, καὶ προφητεύσουσιν ἡμέρας χιλίας διακοσίας ἑξήκοντα, περιβεβλημένοι σάκκους. 4 οὗτοί εἰσιν αἱ δύο ἐλαῖαι καὶ αἱ δύο λυχνίαι αἱ ἐνώπιον τοῦ Κυρίου τῆς γῆς ἑστῶσαι. 5 καὶ εἴ τις αὐτοὺς θέλει ἀδικῆσαι, πῦρ ἐκπορεύεται ἐκ τοῦ στόματος αὐτῶν καὶ κατεσθίει τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν· καὶ εἴ τις θελήσει αὐτοὺς ἀδικῆσαι, οὕτω δεῖ αὐτὸν ἀποκτανθῆναι. 6 οὗτοι ἔχουσιν ἐξουσίαν τὸν οὐρανόν κλεῖσαι, ἵνα μὴ ὑετὸς βρέχῃ τὰς ἡμέρας τῆς προφητείας αὐτῶν, καὶ ἐξουσίαν ἔχουσιν ἐπὶ τῶν ὑδάτων στρέφειν αὐτὰ εἰς αἷμα καὶ πατάξαι τὴν γῆν ἐν πάσῃ πληγῇ, ὁσάκις ἐὰν θελήσωσι.



Για το διάστημα αυτών των 1260 ημερών,"δύο μάρτυρες του Θεού",θα κηρύξουν στους ανθρώπους μετάνοια και θα τους αποτραβήξουν από την εξαπάτηση του Αντιχρίστου.Όλοι οι Άγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας,σχεδόν ομόφωνα,συμφωνούν ότι οι δύο αυτοί μάρτυρες είναι ο Ενώχ και ο Ηλίας της Παλαιάς Διαθήκης,οι οποίοι ανελήφθησαν στον ουρανό.Για όσο διάστημα θα κηρύττουν,και ενώ θα έχουν εξουσία πάνω στα στοιχεία της φύσης ώστε να ελέγχουν και να κάνουν τους ασεβείς να μετανοήσουν,οι ίδιοι θα παραμένουν αβλαβείς.



"Ω,θαυμαστή χάρις του Θεού!Γιατί Αυτός προσφέρει μια θεραπεία ισάξια της πληγής.Όπως ακριβώς ο ψευδοχριστός θα διαθέτει κάθε διαβολική δύναμη,θα παρουσιάζει ψεύτικα σημεία και θαύματα και θα είναι πιο ένδοξος απ'όλους τους μάγους και τους αγύρτες,έτσι κι ο Θεός θα οπλίσει αυτούς τους αγίους με τη δύναμη να κάνουν θαύματα και να παρουσιάζουν αληθινά σημεία·έτσι,προσφέροντας φως και αλήθεια,θα μπορέσουν να νικήσον το ψέμα και το σκοτάδι και να επαναφέρουν την πίστη στους εξαπατημένους,είτε μέσω των λόγων της διδασκαλίας τους είτε μέσω πληγμάτων(ξηρασίες,φωτιές,αλλαγές στα στοιχεία της φύσης κλπ)·έτσι, επίσης,θα μπορέσουν να ξεσκεπάσουν το διάβολο χωρίς οι ίδιοι να υποφέρουν στο ελάχιστο"(Αγ.Ανδρέας κεφ.30)

Αρχ.Αβέρκιου Τόσεβ(μτφ. π.Σεραφείμ Ρόουζ)-Η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη.εκδ.Μυριόβιβλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...