Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι Αρμένιοι γιόρτασαν την Ημέρα της Πρώτης Δημοκρατίας της Αρμενίας

Αρμένιος στρατιώτης μπροστά στο Sardarabad Memorial στις 28 Μαΐου 2017 (Φωτογραφία: Υπουργείο Αρμενία Άμυνας)
YEREVAN-Ο Εορτασμός της Πρώτης Δημοκρατίας της Αρμενίας του 1918 πραγματοποιήθηκε στο Sardarabad Memorial στις 28 Μαΐου.
Ο Πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, συνοδευόμενος από την Αυτού Αγιότητα Karekin II, το Ανώτατο Πατριάρχη όλων των Αρμενίων, τους αρχηγούς των κρατών και των πολιτών έλαβαν μέρος στη γιορτή την Κυριακή, προς τιμήν της Ημέρα της Δημοκρατίας.
Η Αρμενικός Στρατός Άμυνας συμμετείχε με την παραδοσιακή παρέλαση.
Εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Πρώτης Δημοκρατίας της Αρμενίας πραγματοποιήθηκε στο Sardarabad Memorial στις 28 Μαΐου 2017 (Φωτογραφία: Υπουργείο Αρμενία Άμυνας)
Εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Πρώτης Δημοκρατίας της Αρμενίας πραγματοποιήθηκε στο Sardarabad Memorial στις 28 Μαΐου 2017 (Φωτογραφία: Υπουργείο Αρμενία Άμυνας)
Οι Αρμένιοι αξιωματούχοι κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες που μαρτύρησαν κατά τη διάρκεια της Μάχης της Sardarabad.


Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν παράδοση διεύθυνση (Φωτογραφία: Υπουργείο Αρμενία Άμυνας)
Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν απευθύνει μήνυμα (Φωτογραφία: Υπουργείο Αρμενία Άμυνας)
Το μήνυμα του Σαρκισιάν από την εκδήλωση μπορείτε να  διαβάσετε παρακάτω.
Αγαπητοί πατριώτες,
Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους για την Ημέρα της Δημοκρατίας της Αρμενίας,
Οι νίκες του Μαΐου του 1918 άνοιξε μια νέα και ένδοξη σελίδα στην χιλιετή ιστορία του αρμενικού έθνους. Στις μάχες της Sardarabad, του Bash-Aparan, και της Gharakilisa οι πρόγονοί μας κέρδισαν το δικαίωμά μας να ζουν.
Αυτές οι μάχες ήταν οι τελευταίες και κρίσιμες προσπάθειες του έθνους, το οποίο βρισκόταν στο χείλος της εξαφάνισης, και κλήθηκαν να υπερασπιστούν το τελευταίο κομμάτι γης της ιστορικής μας πατρίδας και να σώσουν τα τελευταία απομεινάρια του έθνους μας. Αυτή η απίστευτη ηρωική πράξη έγινε από κοινού από τους ανθρώπους μας από όλες τις εκφάνσεις της ζωής, όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Ενήργησαν με εξαιρετική ενότητα και αλληλεγγύη, με  ανιδιοτελές θάρρος και ανυποχώρητη θέληση. Ενήργησαν στο υψηλότερο επίπεδο  εθνικής συνείδησης και  ιστορικής ευθύνης.
Η νέα ανεξάρτητη Αρμενία γεννήθηκε στις φλόγες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Κάθε χρόνο, επαναλαμβάνουμε  τον όρκο πίστης σαν μια απλή αλήθεια: χωρίς την 28η Μαΐου του 1918, δεν θα υπήρχε καμία Σοβιετική Αρμενία, και δεν θα υπήρχε η σημερινή Δημοκρατία της Αρμενίας.
Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αρμενικού λαού, που στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχε μεγαλύτερη περίοδο της χωρίς κράτος ως το χρονικό διάστημα αμέσως πριν της 28 Μαΐου. Και σίγουρα, δεν είχαμε μια πιο φρικιαστική και τραγική μοίρα οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αποκατάσταση της κρατικής μας υπόστασης 99 χρόνια πριν  έχει διπλή αξία και  σημασία για εμάς, και σήμερα είναι ιερή για κάθε Αρμένιο.
Η Δημοκρατία της Αρμενίας δεν έφερε μόνο την κρατική υπόσταση για τους πολίτες της αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, που εξασφαλίστηκαν από το νόμο.
Η σύγχρονη Αρμενία γεννήθηκε και αυτή στις φλόγες του  πολέμου, αλλά αυτή τη φορά ήταν η μάχη του Αρτσάχ.Εμείς, οι πολίτες της σημερινής Αρμενίας, μένουμε πιστοί στην υπόσχεση της Πρώτης Δημοκρατίας.
Ο ΠΡόεδρος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ  Μπάκο Σαχακιάν απέστειλε ευχητήριο μήνυμα για  την ημέρα της πρώτης Δημοκρατίας των Αρμενίων .
Το αρμενικό έθνος πάντα αγωνιζόταν για την αποκατάσταση της κρατικής υπόστασής του,για να  ζει ελεύθερα και ανεξάρτητα στο έδαφός του, να ορίζει το πεπρωμένο του  μόνο του.
Στις 28 Μαΐου, ο  μακραίωνος  αγώνας στέφθηκε με επιτυχία. Στις μάχες της Sardarabad,του  Bash-Aparan και της Gharakilisa ο λαός μας απέδειξε πρωτοφανή αντοχή, ηρωισμό και πέτυχε, αντιστάθηκε στην εισβολή του εχθρού και τον ανάγκασε να υποχωρήσει, σώζοντας  από την καταστροφή το τελευταίο μέρος της ιστορικής πατρίδας και το μέλλον του.
Ο Αγώνας Απελευθέρωσης του Αρτσάχ έγινε η συνέχιση αυτών των ένδοξων ηρωικών μαχών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το πνεύμα αγάπης της ελευθερίας των Αρμενίων είναι ακλόνητο και περνά από γενιά σε γενιά.
Σήμερα το σύνολο του αρμενικού λαού είναι μονιασμένο  και ενώνει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δύο Αρμενικών Δημοκρατιών, για την ασφαλή και πλούσια ζωή των Αρμενίων στη χώρα τους, την πατρίδα τους. Πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί από όλους μας, στην Μητέρα Αρμενία, στο Αρτσάχ και τη Διασπορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...