Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η Αλγερία κατηγορεί την Αίγυπτο ότι εκμεταλλεύεται τη σφαγή των Κοπτών για να επιτεθεί στη Λιβύη

Libyans seen after Egypt’s air strike on Derna, Libya [Abdul Hamid/Arabi21]
middleeastmonitor

Πηγές πληροφοριών της Αλγερίας , δήλωσαν ότι η Αίγυπτος χρησιμοποιεί την τρομοκρατική επίθεση εναντίον χριστιανών στη Minya ως δικαιολογία για να ξεκινήσει μια προμελετημένη επίθεση στη Λιβύη.

Οι πηγές, που προτίμησαν να μην κατονομαστούν, δήλωσαν:

Πιστεύουμε ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε επίθεση εναντίον των Κοπτών η Αίγυπτος ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια επίθεση στη Λιβύη.

Τόνισαν το γεγονός ότι ο Αιγύπτιος Αρχηγός του Επιτελείου, Μαχμούντ Hijazi, είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Ταξίαρχος, Khalifa Haftar, στη Βεγγάζη.




Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη από έναν ανώτερο Αιγύπτιο στρατιωτικό επίσημα στη Λιβύη μετά την πτώση του καθεστώτος του εκλιπόντος  Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Δεν υπήρξε καμία επίσημη αιγυπτιακή δήλωση σχετικά με την επίσκεψη, αλλά το φιλοκυβερνητικό Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία περιλάμβανε επίσης τον Διευθυντής της αιγυπτιακής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστράτηγο Μοχάμεντ Αλ-Shahat.


Ο αιγυπτιακός στρατός έχει διεξάγει μια σειρά από επιθέσεις εναντίον στόχων στη Λιβύη από την Παρασκευή, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των τρομοκρατικών ομάδων που ευθύνονται για την επίθεση στη Minya που σκότωσε περίπου 29 Κόπτες και τραυμάτισε 24 ακόμα.

Η λιβυκή κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας ζήτησε από την Αλγερία να παρέμβει και να σταματήσει το βομβαρδισμό των πόλεων της Λιβύης από τις αιγυπτιακές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...