Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Εξέχων ιεροκήρυκας Σιχ συνελήφθη με τη κατηγορία δημιουργίας ένοπλης ομάδας

sikh24
Δύο Gursikhs, οι Bhai Mann Singh και Bhai Sher Singh του Tarna Dal συνελήφθησαν από την Αστυνομία του  Πουντζάμπ κοντά στην Ajnala και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Συνελήφθησαν από κοινού από τις ομάδες της Δύναμης Ασφάλειας Συνόρων (BSF) και την Αστηνομία του  Punjab .Η αστυνομία του  Πουντζάμπ  υποστήριξε ότι κατάσχεσε  πολλά πυρομαχικά, μαζί με ένα τουφέκι AK47 που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Μιλώντας με τον Τύπο,ο BSF DIG (Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός  Επιθεωρητής) της Gurdaspur, Gurpal Singh ταυτοποίησε τον Bhai Mann Singh,  κάτοικο της  Sri Hargobindpur και τον Bhai Sher Singh από την Kartarpur. Ξεκίνησε λέγοντας  ότι το δίδυμο πιάστηκε  στην παραμεθόρια περιοχή της Ajnala ενώ είχαν βρεθεί εκεί για να πάρουν ένα φορτίο όπλων.



Ο Bhai Mann Singh είναι ένας πολύ γνωστός Σιχ parcharik και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για να διδάξει Gatka και τις  διδαχές του γκουρού Granth Sahib. Είναι μέλος του Tarna Dal και έχει εκτεταμένη γνώση του Gurbani και Σιχ ιστορία.Ο Επιθεωρητής Gurpal Singh ισχυρίστηκε ότι οι Mann Singh και Sher Singh λειτουργούσαν ένα δίκτυο μαχητών και στρατολογούσαν νέα μέλη.

Ο Bhai Mann Singh αναγνώρισε ότι κυνηγούσε τους  δράστες που είχαν διαπράξει την beadbi του γκουρού Granth Sahib Ji στο Punjab, ωστόσο, αρνήθηκε να αναφέρει τα ονόματά των ανθρώπων στη λίστα του.

Και οι δύο παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την προφυλάκισή τους για 5 ημέρες. Ο Bhai Mann Singh φάνηκε να έχει βασανιστεί και είχε δυσκολία στο περπάτημα, όταν μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.

*Gursikh=Σιχ αφιερωμένος στο Δρόμο του Γκουρού(Δασκάλου)
*Parcharik=Επιμορφωτής Σιχ
*Tarna Dal=Ο Στρατός των Νέων
*Gurbani=Ιερά κείμενα των Σιχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...