Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σομαλιλάνδη-Μια αυτοδημιούργητη χώρα



rudaw.net
H Σομαλιλάνδη κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Σομαλία στις 18 Μαΐου, 1991. Ήταν μέρος της Σομαλίας για 31 χρόνια και μετά από δεκαετίες πόνου και σφαγών στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης της Σομαλίας, λέει ο υπουργός Εξωτερικών, αποφάσισαν ότι είχαν υποστεί  αρκετά και ξεκίνησαν έναν αγώνας για την ανεξαρτησία τους.

Η Δημοκρατία της Σομαλιλάνδης δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη ή  οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αν και διατηρεί καλές σχέσεις με πολλές χώρες, κυρίως τη γειτονική Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Σε αντίθεση με τη Σομαλία,η Σομαλιλάνδη είναι ειρηνική και σταθερή και έχει μια λειτουργική κυβέρνηση. Η χώρα έχει εκλεγμένο κοινοβούλιο και πρόεδρο. 



Η οικονομία  αυτής της μουσουλμανικής χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα εκατομμύρια των ζώων, αλλά είναι ευάλωτη στην ξηρασία. Κατά το παρελθόν έτος και μόνο εκατομμύρια των αιγοπροβάτων έχουν πεθάνει από την ξηρασία και οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να μετακινούνται από την ύπαιθρο προς τις μεγαλύτερες πόλεις. 

Ορισμένοι ξένοι οργανισμοί βοήθειας έχουν παρέμβει για να βοηθήσουν, αλλά η κυβέρνηση της Σομαλιλάνδης θέλει να βοηθήσει τη χώρα και γι 'αυτό χρειάζεται διεθνή αναγνώριση που θα τους επιτρέψει να υπογράψουν εμπορικές συμφωνίες,να δανείζονται χρήματα και να ασκούν διπλωματία σε παγκόσμια κλίμακα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...