Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Οι σιίτες γιορτάζουν τη γέννηση του Ιμάμ Μαχντί-Εκατομμύρια Ιρανοί στους δρόμους για τις γιορτές

This photo taken late on May 11, 2017 shows Iranians gathering in Jamkaran Mosque, near the holy Iranian city of Qom, on the eve of the birth anniversary of Imam Mahdi (PBUH). (Photo by IRNA)

Χαρούμενοι εκατομμύρια  Ιρανοί, γιορτάζουν την επέτειο της γέννησης του δωδέκατου ιμάμη των σιιτών, Ιμάμ Μαχντί , ο οποίος θεωρείται ως ο απόλυτος λυτρωτής.
Η δέκατη πέμπτη ημέρα του Sha'aban, τον όγδοο μήνα του σεληνιακού ημερολογίου, η οποία έπεσε  Παρασκευή το τρέχον έτος, σηματοδοτεί την ευοίωνη περίσταση.
Ο Ιμάμ Μαχντί γεννήθηκε περίπου 1.200 χρόνια πριν.
Σύμφωνα με τις σιιτικές διδασκαλίες, ο Ιμάμ Μαχντί είναι ο λυτρωτής των προφητειών. Οι σιιτικές διδασκαλίες υποθέτουν ότι θα επανεμφανιστεί όταν  ο κόσμος θα είναι έτοιμος να να πέσει εντελώς στην τυραννία, και  θα τον σώσει από τα νύχια του κακού.


Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 11η του Μάη του 2017 δείχνει γεμάτους τους δρόμους την παραμονή της επετείου της γέννησης του δωδέκατου ιμάμη των σιιτών, Ιμάμ Μαχντί. (Φωτογραφία από το IRNA)
Οι Ιρανοί γιόρτασαν το ιωβηλαίο με  εορταστικές εκδηλώσεις, στλίζοντας κτίρια σε όλη την πόλη και συμμετέχοντας σε  ενθουσιώδη εγκώμια.
Η γιορτή είναι εθνική αργία στο Ιράν.
Οι Σιίτες Μουσουλμάνοι είναι σίγουροι για την μελλοντική επανεμφάνιση του Ιμάμη.Το δόγμα  της πίστης προέρχεται από την πεποίθηση μεταξύ των μουσουλμάνων ότι το καλό νικά πάντα κακό, εξοπλίζοντάς τους με ανθεκτικότητα και αντοχή για να αντέξουν όλες τις εμφανίσεις της ανομίας.

5 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Αυτος ο Ιμαμ μαχντι ειναι ο αντιχριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα είναι ο Πάπας;
      Σύμφωνα πάντως με τη σιιτική "θεολογία" ο Μαχντί είτε θα προηγηθεί του Χριστού είτε θα κατέβουν μαζί στη γη να πολεμήσουν τον Αντίχριστο.

      Διαγραφή
    2. Βασικα κατα τους Πατερες ο Παπας ειναι το τριτο θηριο της Αποκαλυψης δηλαδη το αρνιο με τα δυο κερατα που ομιλει ως δρακος. ο ψευδοπροφητης με λιγα λογια. ο αντιχριστος θα ειναι εβραικης καταγωγης απο τη φυλη του Δαν. Απο τη φυλη του Δαν ηταν και ο Ιουδας ο Ισκαριωτης κατα τον Αγιο Ιωαννη το Χρυσοστομο. ο Αντιχριστος θα παρουσιαστει ως δηθεν λυτρωτης πολλων θρησκειων. Για τους βουδιστες θα παρουσιαστει για παραδειγμα ως μειτρεγια. Που ουσιαστικα ειχε παρουσιαστει δηλαδη σαν ενας απο τους δασκαλους της Μπλαβατσκυ

      Διαγραφή
    3. οποτε ευκαιρεις μπες στην Ελληνικη Πατρολογια στο διαδυκτιο και διαβασε το κειμενο VISIO DANIELIS του Αγιου Ιωαννου του Χρυσοστομου. Θα παθεις τη πλακα σου!

      Διαγραφή
    4. Άλλο τι λένε οι Πατέρες και άλλο η αντιστοίχιση με εσχατολογικές μορφές άλλων θρησκειών ή με υπαρκτά πρόσωπα.Αντιστοίχιση τέτοια μπορεί να ταιριάζει και σε ένα σωρό πολιτικούς,επιχειρηματίες κλπ.Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι τα σημεία ώστε όταν έρθει ο καιρός αυτός να ξέρουμε τι θα ακολουθήσει ώστε να μην τρομοκρατηθούμε και λιγοψυχήσουμε.

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...