Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστές σάρωσαν στις εκλογές Συμβουλίων στη Τεχεράνη μετά από 14 χρόνια


payvand
 Οι μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστές του Ιράν σάρωσαν στο Συμβούλιο της Τεχεράνης, κερδίζοντας και τις 21 έδρες και διώχνοντας τους συντηρητικούς από την εξουσία. Ήταν  άλλη μια επιτυχία για το  μετριοπαθές και ρεφορμιστικό στρατόπεδο μετά την ηχηρή νίκη του  Προέδρου Χασάν Ρουχανί στις προεδρικές εκλογές τη 19η Μαΐου.


Το γραφείο του κυβερνήτη της Τεχεράνης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών των συμβουλίων, οι οποίες διεξήχθησαν παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές, στις 21 Μαΐου 

Οι ψηφοφόροι στην Τεχεράνη είχαν να επιλέξουν 21 συμβούλους για την πόλη των εννέα εκατομμυρίων. 



Μεταξύ των νικητών στην Τεχεράνη ήταν ο Μοχσέν Χασεμί, ο γιος του πρώην προέδρου Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο.


Η νίκη στην Τεχεράνη έδιωξε τους συντηρητικούς από την εξουσία της πόλης για πρώτη φορά σε 14 χρόνια. 

Το Συμβούλιο θα επιλέξει ένα νέο δήμαρχο, όταν συνέλθει, κάτι που θα πρέπει να κάνει μέσα σε 45 ημέρες από τα αποτελέσματα. 

Ο νυν Δήμαρχος Mohammad Baqer Qalibaf ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά αποχώρησε  για να υποστηρίξει τον συντηρητικό  Ebrahim Raisi, ο οποίος ήρθε δεύτερος πίσω από τον Ρουχανί στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...