Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μην κολλάτε του Πάπα!Έχει 10 dan στο taekwondo!


koreatimes

Από τον Lee Han-soo 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε δάσκαλος του taekwondo αφότου του απονεμήθηκε τιμητικά ο  10ος βαθμός μαύρης ζώνης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο (WTF) στο Βατικανό, σύμφωνα με την Federazione Italiana Τάε Κβον Ντο (FITA) την Τετάρτη. 

Ο Πάπας έλαβε ένα πιστοποιητικό, μια φόρμα taekwondo και μια ζώνη. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος , ο οποίος πολλές φορές έχει εκφράσει την αγάπη του για την Καθολική κοινότητα της Κορέας - όπου δημιουργήθηκε το τάε κβον ντο - χαμογέλασε θερμά καθώς πήρε το  δίπλωμα. 



Άλλοι που παρεβρέθηκαν στην  τελετή ήταν ο  Πρόεδρος της WTF  Choue Chung-won, ο Πρόεδρος της FITA  Angelo Cito, ο επίτιμος πρόεδρος της FITA  Park Young-Gil και ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στο Βατικανό Jeong Jong-hyu. 

«Το Taekwondo είναι μια πολεμική τέχνη που δίνει έμφαση στον ανθρωπισμό», είπε ο Park Young-gil. «Δεν υπάρχει κανείς πιο κατάλληλος για να του απονεμηθεί το πτυχίο από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είναι ένα θερμός ανθρωπιστής που δίνει συνεχώς  προσοχή στους αδύναμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...