Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Δολοφονήθηκε ζευγάρι περιβαλλοντικών ακτιβιστών εναντίον λατομείων στην Τουρκία

Suspect of murder of activist couple in Turkey admits to crime

Ένα ζευγάρι περιβαλλοντολόγων είχε βρεθεί νεκρό στην ορεινή καλύβα τους στην περιοχή την Αττάλειας.Οι Ali Ulvi Büyüknohutçu και Aysin Büyüknohutçu ήταν φνωστοί για τη δράση τους εναντίον των λατομείων της περιοχής.Μάλιστα το 2013 και ενώ συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί,είχαν πει ότι οι ιδιοκτήτες των λατομείων τους είχαν απειλήσει.

Ο 31χρονος ύποπτος Ali Yumaç ομολόγησε τη δολοφονία τους.Στην αρχική του κατάθεση υποστήριξε ότι το έκανε για να τους ληστέψει,παίρνοντας 2000 τουρκικές λίρες.Σε πιο πρόσφατη κατάθεση,όμως,είπε ότι το έκανε για λογαριασμό κάποιου εργαζόμενου(με το ψευδώνυμο "Άσχημος") του λατομείου ο οποίος του έταξε 50000 τουρκικές λίρες.Είπε επίσης ότι είχε εισπράξει τις 3000 πριν και τις άλλες 47000 θα τις έπαιρνε μετά τη δολοφονία.



Το ζεύγος Büyüknohutçu δραστηριοποιούταν στην περιοχή τα τελευταία 6 χρόνια με νομικούς και πολιτικούς αγώνες εναντίον των λατομείων καταφέρνοντας να κλείσουν αρκετά από αυτά.Η εταιρεία μαρμάρων που κατηγόρησε ο δράστης ήταν ιδιοκτήτρια ενός από αυτά τα λατομεία.

Συνελήφθη και η γυναίκα του δράστη λόγω αντιφάσεων στις καταθέσεις της.

Με πληροφορίες από τη birgun.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...