Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ο Βασιλιάς των Zulu προειδοποιεί την Νοτιοαφρικάνικη κυβέρνηση να μην παίζει με τη γη του λαού του

South Africa’s Zulu King Goodwill Zwelithini.
Ο Βασιλιάς των Ζουλού Goodwill Zwelithini. PHOTO | AFP
Ο βασιλιάς των Zulu της Νότιας Αφρικής Goodwill Zwelithini , προειδοποίησε την κυβέρνηση για αυστηρή δράση για τις καταπατήσεις στην πατρίδα του λαού του.
Ο βασιλιάς Zwelithini δήλωσε ότι "όλη η κόλαση θα απελευθερωθεί" εάν η γη στην επαρχία KwaZulu Natal παρθεί από την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής συζητά για την απαλλοτρίωση της γης χωρίς αποζημίωση, όπως εγκρίθηκε στην 54η Εθνική Συνδιάσκεψη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) το 2017, και που  ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο νωρίτερα αυτό το έτος.
Η κίνηση θα επηρεάσει επίσης το βασίλειο Zulu και ο βασιλιάς Zwelithini είναι εξοργισμένος με αυτή  την πρόταση. Έχει υποσχεθεί να αγωνιστεί για να κληθεί η KwaZulu Natal ξεχωριστή πατρίδα των Zulu.
"Ως Ζουλού, προκαλούμαστε στην προγονική γη μας. Εάν η κυβέρνηση κάνει το λάθος να πάρει τη γη μας, θα ξεσπάσει όλη η κόλαση ", δήλωσε ο βασιλιάς Zwelithini.
Δεν φοβάμαι
Πρόσθεσε ότι δεν φοβάται  κανέναν  στην κυβέρνηση και θα λογαριαστεί μαζί τους αν "παίξουν με τη γη μας ".
"Δεν φοβάμαι κανέναν, αλλά σέβομαι τους ανθρώπους απλώς και μόνο λόγω των πολιτικών τους θέσεων. Είμαι ένας ειρηνικός άνθρωπος που καθοδηγείται από το Θεό ", πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa κατέστησε σαφές ότι η KwaZulu Natal δεν μπορεί να είναι ξεχωριστό κράτος.
Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Κύριλλο Ραμαφώσα 

Ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Cyril Ramaphosa. ΑΡΧΕΙΟ |  NATION MEDIA GROUP

"Η Νότια Αφρική είναι ένα ενιαίο κράτος. Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει το KwaZulu Natal ως ξεχωριστό κράτος ", δήλωσε ο Πρόεδρος Ramaphosa.
Σε μια συνάντηση κορυφής για τη γη του ANC που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενώ ασχολήθηκε με θέματα γύρω από την αγροτική ιδιοκτησία, ο πρώην πρόεδρος Kgalema Motlante δήλωσε ότι η πλειονότητα των παραδοσιακών ηγετών ενεργούσαν ως τενεκεδένιοι χωριάτες  δικτάτορες προς τον λαό.
Ο ηγέτης της βασιλικής οικογένειας Mangosuthu Buthelezi κατηγόρησε τον κ. Motlanthe ότι επιτέθηκε στον βασιλιά με το να τον αποκαλεί «τενεκεδένιο χωριάτη δικτάτορα».

Μια εταιρική οντότητα
Το συνέδριο των παραδοσιακών ηγετών της Νότιας Αφρικής (CONTRALESA) κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι είναι ανεύθυνη στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της γης των Zulu.
"Αυτό που απαιτούμε είναι η επιστροφή της γης στην αφρικανική πλειοψηφία που είχε κλαπεί από τους λευκούς και η προγονική γη πρέπει να αποδοθεί στους Zulu", δήλωσε ο εκπρόσωπος της CONTRALESA, Zolani Mkiva.
Η Zululand διοικείται από την εταιρεία Ingonyama Trust, μια εταιρική οντότητα που έχει συσταθεί για τη διαχείριση της γης που παραδοσιακά ανήκει στους μαύρους νοτιοαφρικανούς.
Η επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης της Νοτιοαφρικάνικης χώρας  λαμβάνει επί του παρόντος παρατηρήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 25 του Συντάγματος - τη ρήτρα ιδιοκτησίας - η οποία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταλάβει και να διανείμει γη χωρίς να αποζημιώσει τους σημερινούς ιδιοκτήτες.
Οι ακροάσεις άρχισαν ταυτόχρονα στο Limpopo και στο Βόρειο Ακρωτήριο τον περασμένο μήνα και τελειώνουν στο Δυτικό Ακρωτήριο τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...