Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Εκτελέστηκε ο αρχηγός αίρεσης και εκπαιδευτής γιόγκα Τσιζούο Ματσουμότο

Τσιζούο Ματσουμότο, ο αρχηγός της σέχτας πίσω από την επίθεση με σαρίν στο Τόκιο
sputniknews.gr

Ο εγκέφαλος της σέχτας «Aum Shinrikyo», Τσιζούο Ματσουμότο, που ήταν πίσω από την επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995, εκτελέστηκε δι'απαγχονισμού σήμερα Παρασκευή.

Ο Ματσουμότο, γνωστός και Σόκο Ασαχάρα, είναι ο πρώτος από τα 13 μέλη της σέχτας«Aum Shinrikyo», που εκτελείται για την επίθεση στο μετρό.

Το 1995 μέλη της σέχτας έριξαν το θανατηφόρο αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο, αφήνοντας πίσω 13 νεκρούς και 6000 τραυματίες.


Η «Aum Shinrikyo», είχε ιδρυθεί το 1987 και έχει αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από πολλές χώρες όπως η Ρωσία, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.


​Ο Σόκο Ασαχάρα, ο 63χρονος μερικώς τυφλός εκπαιδευτής γιόγκα, καταδικάστηκε σε θανατική ποινή το 2004 για 13 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο μετρό και μιας σειράς άλλων εγκλημάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, ο Ασαχάρα δεν μίλησε ποτέ και δεν παραδέχτηκε την ενοχή του κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της δίκης του.

Η ποινή επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2006.


​Η σέχτα μετρούσε πάνω από 10.000 μέλη στην Ιαπωνία αλλά και εκτός, μεταξύ των οποίων και απόφοιτοι των καλύτερων πανεπιστημίων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...