Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Το Τσίρκο της Κούβας γιορτάζει τα 50 χρόνια του

Ranked alongside some of the top performers, the National Circus of Cuba is considered one of the top five circus troupes in the world.
telesurtv.net

Το τσίρκο καλωσορίζει τους λάτρεις της τέχνης, τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους που θα  συμμετάσχουν στο γλέντι και το μεγαλείο που θα ζωντανέψουν στο νησί της Καραϊβικής.

Ο Πρόεδρος της Κούβας Miguel Diaz-Canel Bermudez επαίνεσε το Κουβανέζικο Εθνικό Τσίρκο για την αποφασιστικότητά του να φέρει το καταπληκτικό σε εκατομμύρια παιδιά τα 50 αυτά χρόνια από την ίδρυσή του το 1968.



Σε μια δήλωση, ο πρόσφατα εκλεγμένος διάδοχος του Ραούλ Κάστρο επαίνεσε τα χρόνια ψυχαγωγίας που πρόσφερε στο κουβανέζικο κοινό, το οποίο έχει κερδηθεί εξ ολοκλήρου από την αφοσίωση, το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά που επέδειξαν οι διαδοχικές γενιές ερμηνευτών τσίρκου.

"Το τσίρκο έχει μακρά παράδοση στη χώρα μας, ωστόσο, παρά τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις τους, οι καλλιτέχνες τσίρκου υπέστησαν διακρίσεις και οι περισσότεροι από αυτούς έζησαν σε πολύ επισφαλείς εποχές", δήλωσε ο Diaz-Canel.

«Με την επανάσταση δημιουργήθηκε μια σχολή τσίρκου από την οποία έχουν αποφοιτήσει υψηλού επιπέδου επαγγελματίες, αναγνωρισμένοι σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η αυστηρότητα, η ποιότητα και το κύρος τους έχουν τοποθετήσει στα πιο απαιτητικά διεθνή κυκλώματα».

Κατατάσσεται μαζί με μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες, το Εθνικό Τσίρκο της Κούβας θεωρείται ένα από τα πέντε κορυφαία τσίρκα στον κόσμο. Πιο πρόσφατα, υπήρξε ενεργός συμμετέχων στο XVII Διεθνές Φεστιβάλ της Αβάνας Circuba 2018, το οποίο ενώνει καλλιτέχνες από 19 χώρες.

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το Τσίρκο δήλωσε: "Η μαγεία και η δεξιοτεχνία των ντόπιων αστέρων του τσίρκου όλων των εποχών είναι μια αναφορά για τους καλλιτέχνες που έρχονται από πολλές χώρες των πέντε ηπείρων ώστε να να αισθανθούν γοητευμένοι και παρασυρμένοι από τον ανταγωνισμό με τους  Κουβανέζους ακροβάτες γυμναστές.

"Γενιά μετά από γενιά έχει περάσει με ζήλο καλά κρυμμένα μυστικά σε διαφορετικές και αξέχαστες οικογένειες που κάθε χρόνο ένωναν εκατοντάδες και χιλιάδες θεατές από όλο το νησί για να μοιραστούν μια παράδοση που υπήρχε εδώ και πάνω από δύο αιώνες".

Το τσίρκο καλωσορίζει τους λάτρεις της τέχνης, τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους να συμμετάσχουν στη γιορτή και τη μεγαλοπρέπεια που ζωντανεύουν στη νήσο της Καραϊβικής στην παράσταση που διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...