Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Σχολιασμοί επί σχολιασμών...

Αποτέλεσμα εικόνας για marsupilami

-Πέρασε για άλλη μια χρονιά η εικόνα της Μυρτιδιώτισσας από το χωριό μας.Επειδή ξέρω τα μυαλά και τα σχόλια ορισμένων ας το ξεκαθαρίσουμε.Όχι,αυτοί που κουβαλάνε την εικόνα και την ακολουθούν δεν είναι άγιοι.Δεν είναι καν καλύτεροι στη συμπεριφορά τους από άλλους.Έχουν τα στραβά τους ,τα ανάποδά τους,μπορεί να είναι και καθίκια.Όπως και αυτοί που συμμετέχουν στις ακολουθίες,τις λειτουργίες κλπ.Δεν τίθεται θέμα καθαρότητας στην Εκκλησία.Στην Εκκλησία είμαστε πάνω κάτω άνθρωποι που έχουμε τα ίδια χάλια με αυτούς που δεν ασχολούνται με τα της πίστης.Μία και μόνο είναι η διαφορά.Έχουμε την ελπίδα μας στον Τριαδικό Θεό και πολεμάμε με τα χάλια μας.Αυτά για να προλάβω σχόλια του τύπου "να ,πήγε κι ο τάδε στην εικόνα που προχθές έκανε κι αυτό κι εκείνο και τ'άλλο".

-Αν κι έφυγα με λίγο άσχημο τρόπο από την προηγούμενη Μητρόπολη,είναι κρίμα να περιμένουν σαν τους γύπες κάποιοι στην ιδέα και μόνο της ασθένειας κάποιου.Πείτε ένα περαστικά βρε κι αφήστε τα όνειρα για θρόνους.


-Ο Θεός να αναπαύσει τους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στην πτώση του ελικοπτέρου.Δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλη ευκαιρία για να αυτοπροβληθούν κάποιοι.Έτσι;Τη σιωπή να μη τη γράφουμε μόνο.Να την εφαρμόζουμε κιόλας.

-Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνοδεύσει τον Πάπα στην Αίγυπτο κι άρχισαν να σκούζουν οι παραδοσιακοί-αντιοικουμενιστές-όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους για προδοσίες της πίστεως,κόλπα του οικουμενισμού κλπ.Το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται γελοίοι και να απωθούν όσους μπορούν να κάνουν πάνω από δύο σκέψεις ανά μισάωρο.Άλλο είναι η κριτική στους διαλόγους και τις λοιπές εκδηλώσεις και άλλο να μην βλέπεις πέρα από τη μύτη σου.Αυτό που προέχει είναι η στήριξη των Κοπτών της Αιγύπτου.Είτε είναι σχισματικοί,αιρετικοί κλπ. πιστεύουν στον Χριστό(έστω και λάθος)και γι'αυτό τους σκοτώνουν,τους βιάζουν,τους διώχνουν από τα σπίτια τους.Από την άνεση της Ελλάδας και τους κατά φαντασίαν διωγμούς εναντίον σου  δεν μπορείς να καταλάβεις και ο φανατισμός οδηγεί σε ηλιθιότητες.Μ'αυτά και μ'αυτά δε θα μείνει καμία σοβαρή φωνή εναντίον της άκριτης προσέγγισης με τις  χριστιανικές ομολογίες Δύσης και Ανατολής.

-Πέρασε το Πάσχα και θα ησυχάσουμε από υπεραριστερούς βουλευτές που θέλουν να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο κόμμα που θα κατρακυλήσει σε ποσοστά,ενώσεις αποζητούντων δημοσιότητα(που δηλώνουν άθεοι)και τα πάρτι τους και τα διαδικτυακά δημοσιεύματα που θυμούνται επιστημονικές(επί πληρωμή;) έρευνες για τη Μαγδαληνή,τον Χριστό και τους απογόνους Του κλπ.Τα Χριστούγεννα πάλι.

-Στο επόμενο μεγάλο θέμα που θα δημιουργηθεί στα Κύθηρα,θα ακολουθήσω το δρόμο "επιφανούς οικογενείας" του νησιού.Θα λέω είτε "δεν ξέρω" είτε "μου εξήγησαν και δεν μπορώ να καταλάβω" και θα περιμένω να πάρω συγχαρητήρια για την πραότητα και τη σοφία μου.Άρχοντας θα είμαι.




3 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Ειχα ξεχασει χτες να σου πω κατι! Οταν πρωτα ο Θεος προμηθευτεις το βαμμα προπολης απο το Αγιο Ορος μη το παρεις ποτε αμα ξερεις οτι εισαι αλλεργικος στη γυρη. Γενικα μη παιρνεις ποτε ειτε χημικο ειτε φυτικο φαρμακο αμα δεν εχεις κανει αλλεργιολογικη εξεταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...