Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η περιέργεια...ταξίδεψε τη γάτα

Γάτα με πράσινα μάτια κοιτάζει τον φακό
sputniknews.gr

Η ιστορία του γάτου Πους που ταξίδεψε από τη Νορβηγία στην Ισλανδία, θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από τα πιο εμπνευσμένα παιδικά μυθιστορήματα, αν δεν είχε συμβεί στην πραγματικότητα.

Διακοπές αποφάσισε να πάει ένας γάτος από τη παγωμένη Νορβηγία, ο επτάχρονος Πους, και βρέθηκε στην επίσης παγωμένη Ισλανδία, όπως μετέδωσε το δίκτυο NRK.

Το στοιχείο που κάνει αυτή την ιστορία, όμως, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι το ότι οι ιδιοκτήτες του, αγνοούσαν την πρωτοβουλία του αυτή και αναγκάστηκαν να τον ψάξουν πόρτα πόρτα ενώ ανάρτησαν και φωτογραφίες του στα social media, σε περίπτωση που είχε φτάσει λίγο εξω από τα όρια του χωριού Ålesund που διέμενε.


«Ψάξαμε στην άκρη του δρόμου και στα χαντάκια, κρεμάσαμε ανακοινώσεις, ζητήσαμε από τους γείτονες να ελέγξουν τα γκαράζ τους, αλλά κανείς δεν είχε δει τον Πους», ανέφερε η ιδιοκτήτριά του, Γκρέτε.

Πάνω που η Γκρέτε είχε αρχίσει να συμβιβάζεται με τον χαμό του πολυαγαπημένου της κατοικίδιου, ένα απρόσμενο νέο ήρθε να τη χαροποιήσει.

Οι Ισλανδοί γείτονές της, που είχαν αποφασίσει να αφήσουν τη Νορβηγία και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς ξεπακέταραν στο καινούριο τους σπίτι αντίκρυσαν δύο τρομαγμένα γατίσια μάτια.

Ο Πους, περίεργος όπως κάθε άξιος εκπρόσωπος του είδους του, κατάφερε να μπει σε μια κούτα και να βρεθεί με το πλοίο που μετέφερε τα έπιπλα, μετά από δύο εβδομάδες στο παγωμένο νησί.


​Ο περιπετειώδης νέος ήταν τρομαγμένος, αδυνατισμένος και είχε χάσει μέρος από το τρίχωμά του, ωστόσο η φροντίδα και η άμεση κινητοποίηση των Ισλανδών κτηνιάτρων, επέτρεψαν στον Πουςνα γυρίσει σώος και υγιής στο ζεστό του σπίτι.

Μάλιστα, η οικογένειά του σκέφτεται να του αλλάξει όνομα και να τον ονομάσει Σνόρι, προς τιμής ενός θρυλικού Ισλανδού μαχητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...