Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Οι Σιχ του Αφγανιστάν σε αδιέξοδο

sikh24

ΚΑΜΠΟΥΛ, Αφγανιστάν - Αφού έχασαν τους μακροχρόνιους ηγέτες τους σε μια έκρηξη βόμβας στο Τζαλαλαμπάντ, οι Σιχ οι οποίοι ζουν στο Αφγανιστάν βρίσκονται και πάλι σε δίλημμα για το αν θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο Αφγανιστάν. Ενώ μερικοί Αφγανοί Σιχ έχουν προσεγγίσει το ινδικό προξενείο στο Αφγανιστάν ζητώντας βίζα, μερικοί άλλοι εξακολουθούν να είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.




Ο πόλεμος κατέστρεψε το Αφγανιστάν και προκάλεσε δραματική πτώση στον αριθμό των Σιχ και των Ινδουιστών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις, περισσότεροι από 2.500.000 Σιχ και Ινδουιστές ζούσαν στο Αφγανιστάν πριν από το 1990, αλλά οι μειονότητες προτίμησαν να μεταναστεύσουν όταν το Αφγανιστάν έγινε πεδίο μάχης πολέμου μετ' αντιπροσώπων  μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Μέσα σε δύο δεκαετίες, ο αριθμός μειώθηκε σε 3.000 σύμφωνα με μια επίσημη έκθεση που δημοσίευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Επί του παρόντος, περίπου 300 οικογένειες αποτελούμενες από 1000 Σιχ και Ινδουιστές συνολικά ζουν στο Αφγανιστάν. Οι δύο μειονότητες έχουν μόνο 600 ψήφους στο Αφγανιστάν.

Επικοινωνώντας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένας Αφγανός Σιχ ο Baldev Singh είπε ότι έχουν μείνει μόνο με δύο επιλογές, είτε να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν είτε να ασπαστούν το Ισλάμ. Ωστόσο, οι Σιχ που τα πηγαίνουν καλά με τις  επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν λένε ότι δεν είναι δειλοί και δεν θα αφήσουν τη χώρα τους μέχρι την τελευταία τους ανάσα.

Εν τω μεταξύ, ο Ινδός απεσταλμένος στο Αφγανιστάν, κ. Vinay Kumar, καλωσόρισε  τους Αφγανούς Σιχ που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Ινδία. Έχει πει ότι οι Αφγανοί Σιχ μπορούν να ζήσουν στην Ινδία όσο θέλουν.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το ινδικό προξενείο στο Αφγανιστάν εκδίδει μακροπρόθεσμες βίζες σε Αφγανούς Σιχ και Ινδουιστές που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Ινδία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...