Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εκκλησία του 16ου αιώνα αναδύεται στο Μεξικό


Μια εκκλησία μέσα του 16ου αιώνα, γνωστό ως το ναό του Σαντιάγο ή το Ναό του Quechula είναι ορατό στη δεξαμενή Nezahualcoyotl στην Τσιάπας κατάσταση, το Μεξικό.  (AP)


Η ξηρασία οδήγησε στην ανάδυση μιας εκκλησίας 450 χρόνων από τα νερά της δεξαμενής στο νοτιοανατολικό Μεξικό.     
Ο ναός του Σαντιάγο, επίσης γνωστός ως ο Ναός του Quechula, επανεμφανίστηκε καθώς η στάθμη των υδάτων της δεξαμενής Nezahualcoyotl στην πολιτεία Τσιάπας μειώθηκε κατά σχεδόν 25 μέτρα.
Η εκκλησία, που πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί το 1564 από Ισπανούς εποίκους, είναι 61 μέτρα μήκος και 14 μέτρα πλάτος, με ένα 16-μετρο υψηλό καμπαναριό.
«Η εκκλησία εγκαταλείφθηκε λόγω των μεγάλων λοιμών του 1773-1776»,σημειώνει το Associated Press, επικαλούμενο τα λόγια του Μεξικάνου αρχιτέκτονα Carlos Navarete .
«Ήταν μια εκκλησία που χτίστηκε πιστεύοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα μεγάλο  πληθυσμιακό κέντρο ,αλλά ποτέ δεν το πέτυχαν", πρόσθεσε.
Η περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης τουριστών με τους τοπικούς αλιείς να διαπεραιώνουν τους περίεργους τουρίστες γύρω από τα ερείπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...