Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Dadivank: Το αποκατεστημένο θαύμα

The book "Dadivank: The Restored Miracle". Photo by Alvard Grigoryan for the "Caucasian Knot"

kavkaz-uzel

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Βικτώρια» παρουσίασε το βιβλίο «Dadivank: Το αποκατεστημένο θαύμα» με την ιστορία της ομώνυμης  μονής  και τις τοιχογραφίες που αποκαταστάθηκαν σε αυτή.

Η μονή Dadivank, ή η Hutavank (στην Αρμενική - "μοναστήρι σε λόφο"), βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Stepanakert. Σύμφωνα με ένα θρύλο, η πρώτη βασιλική του χτίστηκε στα μέσα του 1ου αιώνα πάνω στον τάφο του Δαδή, μαθητή του Απόστολου Θαδδαίου. Τον 5ο αιώνα, το μοναστήρι ήταν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της περιοχής.



Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε τρεις γλώσσες - αρμενικά, ρωσικά και αγγλικά, αναφέρει ο  ανταποκριτής του  «Caucasian Knot» . Εμπειρογνώμονες από την Ιταλία και το Βέλγιο είναι από τους συντάκτες τoy.

"Αυτός είναι ο πρώτος καρπός του παγκόσμιου έργου« Αρμενική τοιχογραφία ως αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς », δήλωσε ο Gayane Gevorgyan, Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος« Βικτώρια ».

Οι αποκαταστημένες τοιχογραφίες έχουν μεγάλη παγκόσμια αξία, δήλωσε η Christine Lamoure, ειδικός στην αποκατάσταση των τοιχογραφιών από το Βέλγιο.

"Η Artsakh (Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (NKR)) ανέκαθεν προκαλούσε το ενδιαφέρον των τουριστών και των ειδικών από όλο τον κόσμο", δήλωσε η Έλενα Σουβάεβα-Πετροσιάν, επικεφαλής του περιοδικού "Γκόρα" και ανταποκριτής του " Novoye Vremya "(Νέα ώρα).

Κατά την άποψή της, το NKR μπορεί να είναι ελκυστικό και για πολλά άλλα ιστορικά μνημεία, αφού εδώ υπάρχουν "πάρα πολλά ιερά μέρη" και αντικείμενα "θρησκευτικού τουρισμού".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...