Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τα άγρια άλογα takhi επιστρέφουν στις ερήμους της Μογγολίας-Η πορεία μέσα από φωτογραφίες

Το κοπάδι απολαμβάνει τον απογευματινό ήλιο

«Το Takhi επιστρέφει», μια έκθεση με φωτογραφιών που καταγράφουν 25 χρόνια από την επαναφορά του αλόγου του Przewalski στην Γκόμπι, φιλοξενήθηκε από την Blue Moon Gallery.
Επιστρέφοντας το takhi στο σπίτι τους
Επιστρέφοντας το takhi στο σπίτι τους
Επιστρέφοντας το takhi στο σπίτι του
Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ομάδα Takhi , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην επαναφορά και την προστασία του takhi στην Κεντρική Ασία.


Η επίσημη αποστολή τους είναι να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο, αυτοσυντηρούμενο  πληθυσμό takhi σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μια ποικιλία από επιβήτορες, φοράδες και πουλάρια  στις ανοιχτές πεδιάδες της Γκόμπι,και καταγράφουν εικόνες από την επαναφορά τους, όπως άλογα που εκφορτώνονται από φορτηγά και αεροπλάνα στο νέο σπίτι τους.
Trucks transporting the horses from European zoos
Φορτηγά που μεταφέρουν τα άλογα από ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους
Φορτηγά που μεταφέρουν τα άλογα από ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους
Παρά το γεγονός ότι ο πρωταρχικός στόχος των φωτογραφιών ήταν άγρια ​​άλογα, άλλα ιθαγενή είδη της Γκόμπι, όπως οι γάτες Pallas, αγριοκάτσικα  και αετοί επίσης εκτίθενται. Εικόνες από λουλούδια της Γκόμπι και τοπία παρουσιάζουν στους επισκέπτες της γκαλερί  μια πλήρη εικόνα του οικοβιότοπου του Takhi .
Capturing the winter landscape
Σύλληψη το χειμερινό τοπίο
Συλλαμβάνοντας το χειμερινό τοπίο
Τα takhi είναι η μόνη πραγματικά άγρια ​​φυλή αλόγων που έμεινε στον κόσμο, καθώς σε αντίθεση με τις φυλές όπως το Αμερικάνικο Mustang, δεν έχουν ποτέ εξημερωθεί. Πρώτη φορά  καταγράφτηκαν στα ευρωπαϊκά επιστημονικά αρχεία από τον Ρώσο εξερευνητή Nicolas Przewalski το 1878,τα takhi είχαν στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από την Γκόμπι και κρατήθηκαν  σε αιχμαλωσία, με αποτέλεσμα την τελική εξαφάνιση τους στην άγρια ​​φύση στη δεκαετία του 1960. Το 1985, η επαναφορά στο φυσικό τους περιβάλλον ξεκίνησε με τη χρήση θαλάμων εγκλιματισμού.
A stallion's late-night arrival
αργά το βράδυ την άφιξη ενός επιβήτορα
Αργά το βράδυ η άφιξη ενός επιβήτορα
Τώρα, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες των ζωολογικών κήπων σε όλη την Ευρώπη, κυρίως εκείνων της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, ο πληθυσμός των άγριων takhi έχει αυξηθεί εκθετικά. Από το 1992,  περίπου 100 takhi έχουν επιστραφεί στην Αυστηρά Περιορισμένη Β περιοχή στη Μεγάλη Γκόμπι , μεταξύ των οποίων τέσσερις φοράδες ετησίως για την αύξηση της γενετικής ποικιλομορφίας του άγριου πληθυσμού και τη βελτίωση της βιωσιμότητάς του. Παρά τις σοβαρές οπισθοδρομήσεις, αυτό το άγριο άλογο - που έχει γίνει γνωστό ως σύμβολο της Μογγολίας - κάνει το σπίτι του στην άγρια ​​φύση για άλλη μια φορά.
A successful herd
Μια επιτυχημένη κοπάδι
Ένα  επιτυχημένο κοπάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σοβαρότητα

  Άδωνις Γεωργιάδης(Υπουργός Υγείας) για καρκινοπαθή από τη Λέσβο: « Αν ήταν στις Η.Π.Α θα είχε πεθάνει» Γιώργος Φλωρίδης(Υπουργός Δικαιοσύν...