Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Καμία ανοχή στον θρησκευτικό εξτρεμισμό,λέει η κυβέρνηση της Αιθιοπίας

Αιθιοπία θα αγωνιστεί αντισυνταγματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πρόσχημα της θρησκείας - Υπουργός
Ο υπουργός Πληροφοριών της Αιθιοπίας  δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην καταπολέμηση πολιτικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται υπό το πρόσχημα της θρησκείας.

Ο Δρ Negeri Lencho, ζήτησε από άλλα ενδιαφερόμενα μέρη στη χώρα να ενώσουν τις προσπάθειές τους με την κυβέρνηση στον αγώνα κατά των θρησκευτικών εξτρεμιστών που προσπαθούν σκληρά  να διαταράξουν την ειρήνη της χώρας και να καταστρέψουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.

Απευθυνόμενος σε μια  ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων στο τέλος μιας τριήμερης εκπαίδευσης σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του θρησκευτικού εξτρεμισμού στις 30 Απριλίου, 2017 φέρεται να είπε «οποιαδήποτε ενέργεια η οποία είναι κατά του Συντάγματος είναι απαράδεκτη».


Δεσμεύθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι  έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Ανώτατου Συμβουλίου  Ισλαμικών Υποθέσεων της Αιθιοπίας  ( EIASC ) για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η χώρα βρίσκεται υπό παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που για πρώτη φορά επιβλήθηκε τον Οκτώβριο το 2016.

Το μέτρο πάρθηκε για να βοηθήσει να  καταστείλει την εξάπλωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις περιφέρειες Ορόμο και Αμχάρα της χώρας. Μια πρόσφατη έκθεση της κυβέρνησης έλεγε ότι 669 άτομα πέθαναν στις διαμαρτυρίες. Ωστόσο η Αντίς Αμπέμπα απέρριψε μια ανεξάρτητη έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ένα ομοσπονδιακό Ανώτερο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα επέβαλε ποινές σε 20 μουσουλμάνους. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη Addis Standard, οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την υποκίνηση βίας.

Κατηγορήθηκαν πως  παραβίασαν διάφορα άρθρα της αντι-τρομοκρατικής διακήρυξης της χώρας και του Ποινικού Κώδικα. Η δίκη τους ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014. Δύο δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των 20.

Η ιστοσελίδα ανέφερε επίσης ότι οι μουσουλμάνοι στη χώρα του  Κέρατος της Αφρικής από το 2011 διαμαρτύρονται για αυτό που βλέπουν ως μια αδικαιολόγητη παρέμβαση της κυβέρνησης στις θρησκευτικές υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σοβαρότητα

  Άδωνις Γεωργιάδης(Υπουργός Υγείας) για καρκινοπαθή από τη Λέσβο: « Αν ήταν στις Η.Π.Α θα είχε πεθάνει» Γιώργος Φλωρίδης(Υπουργός Δικαιοσύν...