Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Οι διαδηλωτές εναντίον του Αγωγού της Ντακότα αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους

Το στρατόπεδο Oceti Sakowin παρατηρείται κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια για να περάσει η Ντακότα πρόσβαση Pipeline κοντά στην ινδική κράτησης Standing Rock, Βόρεια Ντακότα, 26 Νοεμβρίου, 2016. (Φωτογραφία από το Reuters)
presstv.com
Οι διαδηλωτές εναντίον του αγωγού στη Βόρεια Ντακότα έχουν δηλώσει ότι θα αψηφήσουν την  ομοσπονδιακή εντολή να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό διαμαρτυρίας τους.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της φυλής Standing Rock Σιού δήλωσε ότι το  Army Corps of Engineers των ΗΠΑ του έστειλε μια επιστολή ζητώντας  από τους ακτιβιστές που διαμαρτύρονται στην περιοχή να κλείσουν τον καταυλισμό Oceti Sakowin, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις καταυλισμούς που βρίσκονται κοντά στο εργοτάξιο.


Ωστόσο, ο ηγέτης της φυλής,  Dave Archambault, και άλλοι διοργανωτές της  διαμαρτυρίας δήλωσαν το Σάββατο ότι θα μείνουν εκεί με μη βίαιες διαμαρτυρίες.

"Είμαστε φύλακες αυτής της γης. Αυτή είναι η γη μας και δεν μπορεί να μας αφαιρεθεί", δήλωσε ο διαδηλωτής Ισαάκ Weston, ο οποίος είναι μέλος των Oglala Σιού από τη Νότια Ντακότα. "Έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη γη μας και τα  ύδατά  μας."

"Θα  παραμείνουμε εδώ, δεσμευμένοι στην προσευχή μας", δήλωσε ο Dallas Goldtooth, ένας  διοργανωτής με το Δίκτυο Περιβαλλοντικής Αυτόχθονων. "Αναγκαστική απομάκρυνση και κρατική καταπίεση· Αυτό δεν είναι κάτι νέο για εμάς ως ιθαγενείς. "

Ο Archambault είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αρνηθεί την άδεια διέλευσης στον αγωγό, ώστε να παρέχει ασφάλεια.

«Έχουμε μια κλιμακούμενη κατάσταση όπου η ασφάλεια είναι μια ανησυχία για όλους», δήλωσε ο Archambault.

Οι φυλές Standing Rock Sioux και Cheyenne River  υποστηρίζουν ότι το έργο θα βλάψει το πόσιμο νερό τους και τους ιερούς τόπους.

Ωστόσο,η εταιρεία που φτιάχνει τον αγωγό,η Energy Transfer Partners, λέει ότι ο αγωγός των 1.885 χιλιομέτρων είναι ασφαλής και είναι η ταχύτερη διαδρομή για να φέρει το πετρέλαιο από τους σχιστόλιθους  Bakken  από τη Βόρεια Ντακότα στα διυλιστήρια πετρελαίου στην ακτή του Περσικού Κόλπου στις ΗΠΑ.

Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από το τμήμα που πηγαίνει  κάτω από τη λίμνη Oahe, λιγότερο από μισό μίλι βόρεια του Standing Rock.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ήταν δυνατό να γίνει αναδρομολόγηση του αγωγού στην περιοχή αυτή, αλλά ο Kelcy Warren, Διευθύνων Σύμβουλος της Energy Trensfer Partners, απέρριψε την επιλογή αυτή και είπε ότι η εταιρεία δεν θα το εξετάσει.


Διαμαρτυρίες κατά του αγωγού έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ με πάνω από 560 διαδηλωτές να  συνελήφθησαν από τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...