Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η Βασιλεία του Θεού και οι πράξεις μας

Αποτέλεσμα εικόνας για kingdom of god paintings

Η Βασιλεία του Θεού έχει ήδη έλθει,με τον Ιησού και διά του Ιησού,και ταυτόχρονα αποτελεί πάντα μια πραγματικότητα που αναμένουμε να έλθει,είναι συνεχώς "εν τω γίγνεσθαι".Εργάτες της είναι οι μάρτυρες,οι άγιοι,οι δίκαιοι.Πραγματώνεται ή καταστρέφεται με κάθε μια από τις δικές μας πράξεις.Η χάρις του Θεού αναλαμβάνει,κατευθύνει,διορθώνει,αναπληρώνει.Η Βασιλεία του Θεού στην πληρότητά της θα επιτευχθεί στο τέλος του κόσμου,όταν ο Θεός θα είναι ο μόνος υπέρτατος Βασιλεύς.

Σε σχέση με την αναμενόμενη αυτή Βασιλεία,εμείς οφείλουμε να υιοθετήσουμε μια στάση ελπίδας και αναμονής: αφ' ενός θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε μας πράξη έχει εδώ και τώρα απεριόριστη σημασία για την εγκαθίδρυση της Βασιλείας: αφ' ετέρου θα προσβλέπουμε στο θάνατό μας με εμπιστοσύνη,καθώς δεν έχουμε εδώ μόνιμη πατρίδα και μόνο μετά την αναχώρηση από τη γήινη διαμονή μας θα εισέλθουμε οριστικά(εάν μας δοθεί η Χάρις)στη Βασιλεία του Θεού.

Λεβ Ζιλέ,Πάτερ Ημών,εκδ.Ακρίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...