Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η μάχη των ιθαγενών εναντίον του Αγωγού της Β.Ντακότα συνεχίζονται-Πολλοί οι τραυματίες

presstv.com Νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αγωγού στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότα των ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα  να τραυματιστούν πάνω από δύο δεκάδες άτομα , αναφέρουν οι αρχές.

Ο τελευταίος γύρος διαδηλώσεων κατά του Ντακότα Access Pipeline (DAPL) έγινε βίαιος τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία και οι υπεύθυνοι ασφάλειας αντιμετώπισαν βίαια μια σχετικά μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων κοντά σε ένα από τα εργοτάξια.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, όταν η αστυνομία κατέφυγε σε χρήση κανονιού νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές στις χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής, επιβεβαίωσε η αστυνομία.


Μεταξύ των τραυματιών, υπήρχε μια γυναίκα της οποίας ο βραχίονας είχε σχεδόν αποκοπεί εξαιτίας μικρής έκρηξης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο από τη σύγκρουση  έδειξε τη γυναίκα, που ταυτοποιήθηκε ως Σοφία Wilansky,να κάθεται σε ένα όχημα με έναν τραυματισμένο και ματωμένο βραχίονα. Η ζημία ήταν τόσο σοβαρή ώστε το κόκκαλό της ήταν εκτεθειμένο.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία  αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για το τραυματισμό,ο ηγέτης της διαμαρτυρίας Ντάλας Goldtooth είπε ότι "χτυπήθηκε άμεσα από μια χειροβομβίδα κρότου χθες το βράδυ στην πρώτη γραμμή."

Η εκπρόσωπος του Γραφείου του Σερίφη της Κομητείας  Morton,Maxine Herr αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι  νοσηλευτές  αξιωματούχοι εντόπισαν για πρώτη φορά την τραυματισμένη γυναίκα μακριά από το πεδίο  δράσης. "Δεν είμαστε σίγουροι για το πώς επήλθε ο τραυματισμός της."


Έριξε την ευθύνη για  το επεισόδιο στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι η  Wilansky μπορεί να τραυματίστηκε ενώ «έφτιαχναν τα δικά τους εκρηκτικά» για να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Αυτέ είπε ενώ παραδέχτηκε ότι κανείς δεν συνελήφθη από την αστυνομία για κατασκευή ή  ρίψη εκρηκτικών.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να περάσουν τον γέφυρα που είχαν αποκλείσει από τα τέλη Οκτωβρίου.

Σε μια παρόμοια διαδήλωση την Κυριακή, η αστυνομία χρησιμοποίησε σε περίπου 400 διαδηλωτές  κανόνι νερού στην ίδια θέση .

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, σχεδόν 200 άνθρωποι έπρεπε να λάβουν θεραπεία για υποθερμία μετά τη συγκέντρωση.

«Είχε παγωνιά και η κλιμάκωση από την αστυνομία ήταν εντελώς δυσανάλογη», δήλωσε ο Rafe Scobey-Thal, ένας ανεξάρτητος σκηνοθέτης που βιντεοσκοπούσε  τις διαδηλώσεις.

Υπό την ηγεσία των Standing Rock Σιού, περισσότερες από 100 φυλές ιθαγενών της Αμερικής έχουν προειδοποιήσει ότι ο αγωγός που περνά  τέσσερις πολιτείες  θα καταστρέψει ιερούς τόπους τους και θα  μολύνει το πόσιμο νερό τους. Ωστόσο,η  Energy Transfer, η εταιρεία πίσω από το πρόγραμμα των 3,8 δισ $, έχει σταθερά αρνηθεί  να το σταματήσει ή να το αναδρομολογήσει.

Ο 1.100 μιλίων (1.770 χλμ) αγωγός θα είναι ο  πρώτος για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από το σχιστόλιθο Bakken, ένα τεράστιο σχηματισμό πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα, στα διυλιστήρια της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...