Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Επίθεση του στρατού των Φιλιππίνων εναντίον τρομοκρατικής ομάδας που συνδέεται με το ΙΚ

Φιλιππίνων στρατεύματα φωτιά 105 χιλιοστά κανόνια howitzer προς μαχητική θέσεις από τη βάση τους κοντά στην πόλη της Butig σε Lanao del Sur επαρχία στο νότιο νησί Μιντανάο, Φιλιππίνες, 27 Νοεμβρίου 2016. (Φωτογραφία από AFP)
presstv.com
Ο στρατός στις Φιλιππίνες έπληξε με όλμους  θέσεις τρομοκρατικής ομάδας συνδεδεμένες με το Daesh στο νότιο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν αριθμό μαχητών.

Η υπηρεσία πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι 11 μαχητές σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό της Κυριακής, δήλωσε ο Στρατηγός Πυροβολικού Restituto Padilla, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.



Οι σωροί των νεκρών μελών της ομάδας των ανταρτών, που ονομάζεται Maute, δεν είχαν ακόμη ανακτηθεί, είπε.

Οι συγκρούσεις άρχισαν μεταξύ των δυνάμεων του στρατού και των μαχητών Maute, που έχουν ορκιστεί υποταγή στην τρομοκρατική ομάδα takfiri Daesh,το Σάββατο.

Ο Padilla, δήλωσε ότι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενων συγκρούσεων με στρατιώτες,οι Maute είχαν φανεί να μεταφέρουν μαύρες σημαίες του Daesh και μαντήλια που φέρουν τα διακριτικά των μαχητών βρέθηκαν σε μια βάση ανταρτών,είπε  ο στρατός.

Ο στρατός ανέπτυξε  ενισχύσεις στην περιοχή για να απωθήσει τους Maute, οι οποίοι είχαν καταλάβει το δημαρχείο και άλλα κτίρια στην πόλη της Butig στο ανήσυχο νησί Μιντανάο.

Πολλοί κάτοικοι της Butig, μιας πόλης 17.000 ανθρώπων, τράπηκαν σε φυγή όταν το δημαρχείο καταλήφθηκε από τους μαχητές.


Τρία μέλη της ομάδας Maute συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα και είχαν κατηγορηθεί για μια  βομβιστική επίθεση τον Σεπτέμβριο που άφησε 15 νεκρούς στο Νταβάο, πατρίδα του Προέδρου Rodrigo Duterte και μεγαλύτερη πόλη του Μιντανάο.

Κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των Maute στην πόλη τον Ιούνιο μετά από μια 10ήμερη μάχη που άφησε τέσσερις στρατιώτες και δεκάδες μαχητές νεκρούς, σύμφωνα με το στρατό.

"Αυτοί (οι μαχητές) εδώ και καιρό ομολογούν πίστη στην ομάδα ξένων τρομοκρατών", είπε ένας άλλος εκπρόσωπος του στρατού, ο συνταγματάρχης Edgard Arevalo, σε δήλωσή του που αναφέρεται στο Daesh. "Αυτό εξακολουθεί να είναι μέρος της ατζέντας της ομάδας Maute φλερτάροντας με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση ομοϊδεατών τους που υποστηρίζουν το ISIS", πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας ένα αγγλικό αρκτικόλεξο για το Daesh.

Η τρομοκρατική ομάδα takfiri δραστηριοποιείται κυρίως στη Μέση Ανατολή και σε πολύ μικρότερο βαθμό, στη Βόρεια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...