Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Θέμα Λωζάνης η Τουρκία-Μπας και ξυπνήσουν οι εν Ελλάδι "(μ)πασιφιστές".








Ετοιμαστείτε για περιπέτειες… όπως όλα δείχνουν, οι μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολα και διόλου δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές προκλήσεις. Το να πούμε ότι πολλοί εκ των οποίων που έλεγαν απίστευτες βλακείες τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια για τη φύση της τουρκικής απειλής είναι ακόμα… στα πέριξ και παριστάνουν ότι δεν έχουν πει ποτέ τίποτα, απλώς περιττεύει. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστάτησε στην αποχαύνωση της ελληνικής κοινωνίας με κάτι άθλιους τύπους αλά Θεοδωρίδη που περιέθαλπε, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν μόνος του.


Ο επικίνδυνος ισλαμοεθνικιστής Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά επίσημα, θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης, προαναγγέλλοντας κύκλο πιέσεων σε αυτό που βλέπει ως αδύναμο κρίκο, δηλαδή την Ελλάδα. Η αρχή έχει γίνει από το Κυπριακό και συνεπικουρείται και από διεθνείς παράγοντες, οι οποίοι ενίοτε τείνουν να παίρνουν τη μεριά του ισχυρού…
Όπως είπε, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ούτε ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο ώστε να μην την αγγίζει κανείς. Το ρεπορτάζ προέρχεται από τον ειδησεογραφικό ιστοχώρο “A Haber” σύμφωνα με τον οποίο ο Ερντογάν είπε:
«Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο… Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ό,τι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης.
Η Συνθήκη της Λωζάνης [όμως] δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε…Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο… Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα», είπε επί λέξει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν βέβαια δεν αντιλαμβάνεται επαρκώς, τυφλωμένος από το ισλαμοφασιστικό του ιδεολογικό υπόβαθρο, ότι ανοίγει θέματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν ότι θα κλείσουν με τον τρόπο που ονειρεύεται και ότι μπορεί να θέσει σε κίνηση διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διάλυση της Τουρκίας. Το λέμε για να καταγραφεί.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://mignatiou.com/2016/11/o-tagip-erntogan-evgale-ke-to-chalinari-episima-zita-epanadiapragmatefsi-tis-lozanis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...