Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Πατριάρχης Γεωργίας:Η διαμάχη μας μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια σύγκρουση

Πατριάρχης λέει διαμάχη είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε να μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση

interpressnews
Θα ήθελα να θίξω το πρόβλημα της επαρχίας του Τσχινβάλι και της Tskhum-Αμπχαζία, - είπε ο Καθολικός Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας, η Αυτού Αγιότητα και Μακαριώτατος Ηλίας II, στον Πατριάρχη της Ρωσίας. 

Ο Ηλίας II ευχήθηκε στο Ρώσο Πατριάρχη για τα 70α του γενέθλια, κατά τα οποία του  έθεσε το προαναφερθέν πρόβλημα  για άλλη μια φορά.Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας εκτιμά τη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας σε αυτές τις περιοχές.Η Αγιότητά του πιστεύει ότι η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι χρειάζονται ο ένας τον άλλο. 

Ο Πατριάρχης είπε ότι η Γεωργία θα πρέπει να είναι ένα μέρος της ειρηνικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, ενώ η διαμάχη είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια παγκόσμια σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...