Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Αυξήθηκαν τα ποσοστά αυτοκτονιών των Αβορίγινων-Ο εκδυτικισμός και τα δώρα του

Η φωτογραφία αρχείου εμφανίζει μια αντικυβερνητική διαδήλωση από μια ομάδα τους ιθαγενείς της Αυστραλίας.
presstv.com
Τα μέτρα της Αυστραλιανής κυβέρνησης μέρα έχουν οδηγήσει σε ύψη τα ποσοστά αυτοκτονιών και φυλάκισης  των ιθαγενών, παρά τις υποσχέσεις της  Καμπέρα να αντιμετωπίσει τα δεινά του γηγενούς πληθυσμού.

Μια επίσημη έκθεση της Μόνιμης  Επιτροπής Παιδείας και Υγείας του κοινοβουλίου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη επέκρινε την έλλειψη έρευνας για το εάν οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν αποτελεσματικά αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιθαγενής κοινότητα.



Η υποστηριζόμενη από τη κυβέρνηση  Επιτροπή Παραγωγικότητας δήλωσε ότι η βία μεταξύ των αυτοχθόνων οικογενειών και οι νοσηλείες για αυτοτραυματισμούς "έχουν παραμείνει στάσιμες ή επιδεινώθηκαν" τα τελευταία χρόνια.

Τα παιδιά των Αβορίγινων  και οι νέοι αντιπροσωπεύουν το 28 τοις εκατό του συνόλου των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, σύμφωνα με την έκθεση.

"Είναι ανησυχητικό ότι το εθνικό ποσοστό φυλάκισης έχει αυξηθεί 77 τοις εκατό κατά τα τελευταία 15 χρόνια, και τα ποσοστά νοσηλείας για αυτοτραυματισμούς έχουν αυξηθεί κατά 56 τοις εκατό κατά την τελευταία δεκαετία",σήλωσε ο επικεφαλής επιτροπής,  Peter Harris.

Οι ιθαγενείς ζούσαν στην Αυστραλία πριν από την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία και σήμερα αποτελούν περίπου το 3 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας. Είναι τα πιο καταπιεσμένα άτομα στην κοινωνία.

Υποφέρουν από κακή υγεία,  αναλφαβητισμό, ανεργία και εν συνεχεία χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Η αναπληρώτρια  επικεφαλής Karen Chester είπε ότι η έκθεση πρέπει να χρησιμεύσει ως μια κλήση αφύπνισης για την Καμπέρα ώστε να βεβαιωθεί ότι οι αυτόχθονες Αυστραλοί δεν στερούνται τα δικαιώματά τους.


Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull παραδέχθηκε νωρίτερα φέτος ότι οι ιθαγενείς της Αυστραλίας έχουν "υποφέρει τόσο πολύ για  τόσο πολύ καιρό."

"Η συμφιλίωση του έθνους με αυτή την ιστορία και η διόρθωση αυτών των αδικιών και ο διακανονισμός αυτής της αδικίας αποτελεί στόχο και υποχρέωση του κάθε Αυστραλού, αλλά κυρίως του κάθε πρωθυπουργού», είπε.

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε την αυστραλιανή κυβέρνηση για αυτό που περιγράφει ως πολιτικές φυλετικών  διακρίσεων  προς τους ιθαγενείς που προκαλούν μειονέκτημα στην πληθυσμιακή  ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...