Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Πολύνεκρη έκρηξη σε σιιτικό τζαμί στη Καμπούλ

presstv.com
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35  τραυματίστηκαν μετά από μια μεγάλη έκρηξη βόμβας που  έπληξε ένα σιιτικό τζαμί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν δήλωσε ότι οι απώλειες ήταν αποτέλεσμα  της πυροδότησης εκρηκτικών από έναν βομβιστή στο τζαμί Baqir ul Olum ενώ οι άνθρωποι προετοιμάζονταν για τις προσευχές, τη Δευτέρα.



Αυτή είναι η δεύτερη έκρηξη που τάραξε την αφγανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, Μπασίρ Mujahid, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην περιοχή Bagrami νωρίτερα την ίδια  ημέρα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι  δύο στρατιώτες του Αφγανικού Εθνικού Στρατού ήταν τα θύματα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο τζαμί, αν και Αφγανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τακτικά τους Ταλιμπάν για τέτοια περιστατικά.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το Αφγανιστάν ζει  ένα κύμα τρομοκρατικής δραστηριότητας του  Daesh, ιδίως στις ανατολικές περιοχές του.

Η άνοδος του Daesh στο Αφγανιστάν έχει προκαλέσει ανησυχίες σε μια χώρα, η οποία  ήδη σπαράσσεται από δεκαετίες συγκρούσεων με τους  Ταλιμπάν  και την εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους το 2001.

Το Daesh φέρεται να έχει καταφέρει να πάρει νεοσύλλεκτους από αποστάτες Ταλιμπάν στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν Nangarhar, που συνορεύει με το Πακιστάν.

Τον Αύγουστο,το Daesh ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από την σιιτική κοινότητα Χαζάρα στην Καμπούλ, όπου τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν και  περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν.

Η αύξηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρο το Αφγανιστάν έρχεται παρά την παρουσία δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...