Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δυο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για pkk fighters
Τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στα ανατολικά της χώρας στρατιωτικές,λένε πηγές.
Οι στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν κατά τη διεξαγωγή επιχείρησης στην επαρχία του Tunceli, ανέφεραν οι πηγές τη Δευτέρα.  
Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψαν στις πληγές τους εκεί,είπαν οι υπάλληλοι νοσοκομείου.


Η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε μια  εκστρατεία μεγάλης κλίμακας εναντίον του ΡΚΚ  στην περιοχή στα νοτιοανατολικά σύνορα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ο τουρκικός στρατός επίσης χτυπάει τις θέσεις του κόμματος στο βόρειο Ιράκ,  κατά παράβαση της εθνικής κυριαρχίας της Αραβικής χώρας.
Μια επισφαλής κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Άγκυρας και του PKK που είχε υπογραφεί από το 2013 κηρύχθηκε άκυρη από τους μαχητές τον Ιούλιο του 2015 μετά από τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της ομάδας.
Περισσότεροι από 600 Τούρκοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και πάνω από 7.000 μαχητές του ΡΚΚ έχουν σκοτωθεί από την κατάρρευση της εκεχειρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από το Anadolu.
Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα, τουλάχιστον 49 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα. Προσέθεσε ότι 269 άτομα, ύποπτα για την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του PKK έχουν επίσης τεθεί υπό κράτηση.
Η Τουρκία έχει σκληρύνει τη καταστολή  του κουρδικού πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της χώρας, μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι καταδιώκει  μαχητές του ΡΚΚ.
Η Άγκυρα έχει συλλάβει πάνω από 37.000 ανθρώπους ως μέρος της επακόλουθης καταστολής, κατηγορώντας τους περισσότερους από τους υπόπτους ότι  έχουν δεσμούς με τον Fethullah Gulen, τον κληρικό με έδρα τις ΗΠΑ τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος. Δεκάδες χιλιάδες έχουν επίσης απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις θέσεις τους στις στρατιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες.
Η αντιπολίτευση επέκρινε έντονα τη διεύρυνση της καταστολής, με κορυφαία στοιχεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), να κατηγορούν την κυβέρνηση για την αξιοποίηση του  αποτυχημένου πραξικοπήματος για να καταπνίξει κάθε διαφωνία.
Οι δυτικές κυβερνήσεις και οι μεγάλοι ακτιβιστές δικαιωμάτων έχουν επίσης καταδικάσει την καταστολή, λέγοντας ότι η Άγκυρα  ενεργεί πέρα ​​από το νόμο στο κυνήγι της για πραξικοπηματίες.
Η Τουρκία έχει επικρίνει την ΕΕ ότι δεν έκανε  αρκετά για να καταδικάσει το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η ΕΕ αναφέρει ότι η Άγκυρα ενεργεί πέραν του κράτους δικαίου στην μετά το πραξικόπημα καταστολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...