Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για τις παρεξηγήσεις σχετικά με ΕΕ-ΝΑΤΟ

 Πατριαρχείο της Γεωργίας: Είχαμε μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την πολιτική του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκές δομές
interpressnews

Ενώ πραγματοποιούσαμε μια επίσκεψη για  το Πατριαρχείο της Γεωργίας  ανακαλύψαμε ότι το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαϊκές δομές είναι παραπληροφορημένες για την Εκκλησία της Γεωργίας και ότι κι  εμείς είχαμε επίσης μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την πολιτική τους σε σχέση με το σύνολο των θεμάτων, - γράφει η δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Πατριαρχείο της Γεωργίας. 

Όσο για τη γνώμη των εκπροσώπων του Πατριαρχείου σχετικά με την ένταξη της Γεωργίας στην ευρω-ατλαντική οικογένεια, λένε ότι είναι στο χέρι του γεωργιανού λαού. 



Σύμφωνα με τη δήλωση η εκκλησία σέβεται τις επιλογές του λαού και εκτιμά ότι: 
α) η Γεωργία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, 
β) η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας πρέπει να αποκατασταθεί 
γ) Η χώρα πρέπει να αναπτυχθεί λαμβάνοντας τις  παραδοσιακές αξίες υπόψη. 

Η δήλωση αναφέρεται επίσης στο θέμα της διδασκαλίας των  θρησκευτικών στα σχολεία. «Για παράδειγμα, το μάθημα των θρησκευτικών  δεν διδάσκεται πλέον στη Γεωργία. Λόγω της δυτικής πολιτικής απαγορεύεται να μιλήσουμε για τις θρησκευτικές ανάγκες, αλλά το θέμα παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές στις χώρες της ΕΕ, ανάλογα με τον τρόπο που έχει ζητηθεί, γράφει η δήλωση. 

Στη Γεωργία κάποιες δυνάμεις είναι εναντίον συην εισαγωγή μιας παραγράφου για τον καθορισμό της οικογένειας σαν ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας στο σύνταγμα λες και αυτό θα εμποδίσει τη διαδικασία της ευρω-ολοκλήρωσης. 

Αλλά κατά τη συνάντηση υψηλού επιπέδου ξεκαθαρίστηκε  ότι μια οικογένεια προσδιορίζεται ως ενότητα μιας γυναίκας και ενός άνδρα σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ και είναι απολύτως αποδεκτό για τις δομές της ΕΕ, συνεχίζει η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...