Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΙΚ


presstv.com
Στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου συνέλαβαν υψηλόβαθμο  μέλος της τρομοκρατικής ομάδας takfiri Daesh μαζί με 10 άλλους μαχητές κατά τη διάρκεια μιας εκκαθαριστικής επιχείρησης στη βορειοανατολική πόλη της Arsal στα σύνορα με τη μαστιζόμενη από συγκρούσεις Συρία.

Λιβανέζοι στρατιώτες πραγματοποίησαν  επίθεση στα προάστια Wadi al-Araneb της πόλης, που βρίσκεται περίπου 124 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Βηρυτό, την Παρασκευή το πρωί, xtyp;vntaw θέσeiw toy  Daesh στην περιοχή και προκαλώντας βαριές απώλειες στις τάξεις των εξτρεμιστών.



Ο στρατός του Λιβάνου αργότερα ανακοίνωσε  ότι οι στρατιώτες ενεπλάκησαν σε άγριες συγκρούσεις με τους αντάρτες καθώς εισέβαλαν σε φυλάκιο των τελευταίων. Ένας ανώτερος διοικητής του Daesh, που ταυτοποιήθηκε ως Ahmad Youssef Ammoun αλλά καλύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο  al-Sheikh, τραυματίστηκε σοβαρά  κατά τη διάρκεια της επιχείρησεις. Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι 10 άλλοι τρομοκράτες takfiri συνελήφθησαν επίσης, και ένα μεγάλο μέρος των πυρομαχικών και αρκετές εκρηκτικές ζώνες κατασχέθηκαν στον απόηχο της επίθεσης.

Ο στρατός του Λιβάνου σημείωσε επίσης ότι ο Ammoun καταζητείται επειδή γέμιζε οχήματα με εκρηκτικά, και στη συνέχεια πυροδοτούσε  τα αυτοκίνητα  βόμβες σε διάφορες περιοχές σε όλο το  Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των νότιων συνοικιών της Βηρυτού.

Ο Ammoun επίσης " εμπλέκεται στην επίθεση σε στρατιωτικές θέσεις τον Αύγουστο του 2014 σκοτώνοντας πολίτες, στρατιώτες και αστυνομικούς με την κατηγορία της επικοινωνίας με [τις  Λιβανέζικες] δυνάμεις ασφαλείας",τόνισε η δήλωση του στρατού.

Ο Πρόεδρος Μισέλ Αούν αργότερα επαίνεσε την στρατιωτική επιχείρηση, τονίζοντας ότι τέτοιες επιθέσεις "διασφαλίζουν τη σταθερότητα και αποκρούουν τα  σχέδια των τρομοκρατών".



Στις 9 Οκτωβρίου, λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν το πτώμα ενός υψηλόβαθμου διοικητή του  Daesh, που ταυτοποιήθηκε ως ο Αμπού Μπακρ αλ-Raqqawi, στην περιοχή Wadi Aata της Arsal.

Ο Raqqawi υποτίθεται ότι ήταν πίσω από τη δολοφονία ενός αστυνομικού, που ταυτοποιήθηκε  ως Αρχιλοχίας Zaher Ezzedine, στην περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε τον διοικητή του Daesh  Imad Γιασίν στη γειτονιά Taware του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού του Ain al-Hilweh, που βρίσκεται κοντά στη νοτιοδυτική πόλη-λιμάνι της Σιδώνας, στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από σφοδρές ολονύχτιες  συγκρούσεις μεταξύ τρομοκρατών takfiri και των μελών του Παλαιστινιακού κινήματος Φατάχ εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...