Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Το Ισραήλ ισοπεδώνει χωριό Βεδουίνων

Ένας Παλαιστίνιος Βεδουίνων περπατά πέρα ​​από το ισραηλινό οικισμό του Kedar στο χωριό Βεδουίνων Wadi Abu Χίντι, κοντά στην πόλη αλ-Azariya στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, 10 Οκτωβρίου 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι έτοιμες  να καταστρέψουν ένα  χωριό Παλαιστίνιων Βεδουίνων στην έρημο Νεγκέβ και να το αντικαταστήσουν με μια κοινότητα  εποίκων.
Οι μπουλντόζες του στρατού την Τρίτη θα ισοπεδώσουν το χωριό Umm al-Hiran , που το καθεστώς έχει αποκαλέσει ως "μη αναγνωρισμένο", ονομασία που έχει δοθεί σε πολλά τέτοια παλαιστινιακά χωριά.


Οι Βεδουίνοι θα  αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε σε  «προγραμματισμένες» κοινότητες, ενώ το Τελ Αβίβ θα  χρησιμοποιήσει την περιοχή για να δημιουργήσει ένα νέο Ισραηλινό χωριό.
Μια ημέρα νωρίτερα, η  Ισραηλινή ακτιβιστική  ομάδα Adalah είχε υποβάλει αναφορά σε τοπικό δικαστήριο για να σταματήσει την προγραμματισμένη καταστροφή του Umm al-Hiran.
Χωριά όπως το Umm al-Hiran, που βρίσκονται στο άγονο έδαφος, στεγάζουν χιλιάδες  Βεδουίνων.
Το Ισραήλ δημιουργήθηκε το 1948 μετά από μια υποστηριζόμενη από τη Δύση στρατιωτική κατάληψη σε τεράστιες εκτάσεις αραβικών εδαφών. Το 1967, κατέλαβε τα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης. Από τότε, σχεδιάζει την αλλαγή της δημογραφίας της επικράτειας εκτοπίζοντας τους συγκεντρωμένους παλαιστινιακούς πληθυσμούς, είτε εξ ολοκλήρου είτε σε αποσπασματική βάση.
Πάνω από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί ζουν σε περισσότερους από 230 παράνομους οικισμούς που έχουν ανεγερθεί μετά την κατάληψη της Δυτικής Όχθης.
Όλοι οι ισραηλινοί εποικισμοί είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.Το  Τελ Αβίβ έχει δεχθεί  εκκλήσεις να σταματήσει την επέκταση των οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...