Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο άφρονας πλούσιος

Αποτέλεσμα εικόνας για the parable of the rich fool

Τι σύντομη που είναι η ζωή!Ο άφρονας πλούσιος της σημερινής παραβολής,χαράμισε όλη τη ζωή του στο να μαζεύει πλούτη και αγαθά.Και ενώ έφαγε όλα του τα χρόνια για να τα μαζέψει,δεν πρόλαβε να τα χαρεί.Ξαφνικά,μια νύχτα του ζητήθηκε να παραδώσει την ψυχή του. 


Είναι πράγματι σύντομη η ζωή.Τα χρόνια περνούν σαν νερό.Κι όμως αυτό τον πολύτιμο και λίγο χρόνο τον αφήνουμε να περνάει ανεκμετάλλευτο.Τον σπαταλάμε σε ένα σωρό πράγματα.Ο Σολομώντας έλεγε πώς ότι θέλησε το απέκτησε.Έχτισε παλάτια,φύτεψε αμπελώνες,απέκτησε ασήμι και χρυσό,είχε τον καλύτερο στρατό της εποχής και δεν χρειάστηκε να πολεμήσει ποτέ,ασχολήθηκε με ένα σωρό πράγματα για να βρει παρηγοριά.Δεν βρήκε όμως παρηγοριά σε τίποτα απ' αυτά.Γιατί δεν υπάρχει παρηγοριά στα υλικά πράγματα.Το μόνο που κρύβεται εκεί είναι η πλεονεξία για απόκτηση περισσότερων.

Παρηγοριά βρίσκεται μόνο στην ένωσή μας με την πηγή της Ζωής,με τον Χριστό.Στο να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας στο αγαθό.Στο να γίνει θέλημά μας το θέλημα του Θεού.Αυτή είναι η ουράνια ανταμοιβή μας.Αυτός είναι ο τρόπος να εισέλθουμε στη Βασιλεία του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...