Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Χριστιανικής Δημοκρατίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

300px-Polytexneio.JPG
Με αφορμή την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το γραφείο τύπου της ΧΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραμένει παράδειγμα και έμπνευση ο ηρωισμός των νέων παιδιών που όρθωσαν το ανάστημά τους στη Δικτατορία και απέτρεψαν την πολιτική της νομιμοποίηση με το «πείραμα» Μαρκεζίνη. Έγιναν η «συνείδηση» μιας κοινωνίας και το αίμα τους και τα σημάδια της κακοποίησής τους πότισαν και στήριξαν τον εύθραυστο νέο βλαστό της ελευθερίας και δημοκρατίας, που διαχρονικά ήταν η διακαής θέληση των ευγενικών ψυχών στον τόπο αυτό.


Οι κάθε μορφής τύραννοι, ακόμα και όταν δηλώνουν «προστάτες» της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού, ήταν και θα είναι πάντοτε, για εμάς τους Χριστιανούς, ενσάρκωση του παραδείγματος του διαβόλου και προτύπωση του τελικού τυράννου, του λεγόμενου Αντιχρίστου. Επιπλέον, κάθε εθνικοφροσύνη που επικαλούνται είναι εξίσου κάλπικη και υποκριτική, εφόσον αγνοούν το «φιλελεύθερο και δημοκρατικό πνεύμα του ‘21»(Γ. Θεοτοκάς) ως μέρος της τριάδας των κορυφαίων εθνικών μας παραδόσεων. Στη σημερινή συγκυρία, πρέπει να εμπνευσθούμε από τους αγώνες των νέων αυτών καθώς και των αντιδικτατορικών Χριστιανών, με προεξάρχοντα τον αείμνηστο ιδρυτή της ΧΔ Νίκο Ψαρουδάκη.
Να αγωνιστούμε για να πάρει τέλος η ξένη εξάρτηση της χώρας και η νέου τύπου κατοχή που επιβάλλουν οι Δανειστές.
Να αποτρέψουμε νέες πλαστογραφήσεις της πίστης μας ή της ελληνικότητάς μας, όπως αυτή που επιχείρησε η απριλιανή χούντα, από νέους επίδοξους τυράννους.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...