Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δολοφονική απόπειρα εναντίον του πατριαρχικού επιτρόπου των Συροϊακωβιτών στο Χαλέπι

Η φωτογραφία που αποτυπώνει το μαρτύριο των χριστιανών στη Μέση Ανατολή

amen.gr
Μια σκληρή εικόνα της εμφύλιας διαμάχης που μαστίζει έξι χρόνια τώρα τη Συρία αποτύπωσε ο φωτογραφικό φακός. Στο στιγμιότυπο φαίνεται ο π. Πέτρος Κασσίς, που είναι συροϊακωβίτης ιερομόναχος με διδακτορικό από την ΑΠΘ το 2012. Ο ιερομόναχος Πέτρος υπηρετεί ως πατριαρχικός επίτροπος στο Χαλέπι, όπου δέχτηκε προχθές πυροβολισμούς επιστρέφοντας από την εκκλησία της ενορίας του στο Χαλέπι. Ευτυχώς η επίθεση δεν ήταν μοιραία και τώρα ο συροϊακωβίτης ιερομόναχος αναρρώνει σε κλινική στο Χαλέπι. 



Στη φωτογραφία φαίνεται και ο Νομάρχης Χαλεπίου, που επισκέφθηκε τον ιερομόναχο στην Κλινική St. Louis, όπου νοσηλεύεται για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί στη Συρία και το Ιράκ αυτά τα χρόνια του εμφύλιου σπαραγμού και της δράσης του Ισλαμικού κράτους και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων έχουν υποστεί απηνείς διωγμούς, αλλά παραμένουν στις εστίες τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν το μαρτύριο από τον εξανδραποδισμό και την φυγή από τις πατρογονικές εστίες, όπου ο χριστιανισμός άνθιζε επί δεκάδες αιώνες. Στην περιοχή του Χαλεπίου το 2013 απήχθησαν ο Μητροπολίτης Παύλος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο συροϊακωβίτης Μητροπολίτης Γιοχάννα Ιμπραήμ, η τύχη των οποίων έκτοτε αγνοείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...