Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Επελαύνει ο στρατός της Συρίας

Συριακή κυβέρνηση στρατιώτες γιορτάσουν μετά την ανάληψη του ελέγχου του χωριού Ratian, βόρεια της εμπόλεμη πόλη του Χαλεπίου, από takfiri μαχητές στις 6 Φεβρουαρίου, 2016. © AFP
Οι Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από μαχητές από συμμαχικές λαϊκές ομάδες άμυνα, έχουν κάνει νέα κέρδη στη μάχη τους κατά των  υπό ξένη αιγίδα τρομοκράτες takfiri σε όλη την αραβική χώρα.


Οι Συριακές δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο του χωριού αλ-Ταμόρα στη βορειοδυτική επαρχία του Χαλεπίου, την Κυριακή, αφού εκκαθάρισαν τους  υπόλοιπους  θώκους  των συνεργαζόμενων με την Αλ-Κάιντα τρομοκρατών του μετώπου  αλ-Nusra  και άλλων ένοπλων ομάδων από την περιοχή,ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.
Μια στρατιωτική πηγή, που διατηρεί την ανωνυμία της, δήλωσε ότι οι στρατιώτες της κυβέρνησης έχουν ήδη εξουδετερώσει ποσότητες αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ναρκών, τα οποία οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει στην περιοχή για να επιβραδύνουν την προέλαση του συριακού στρατού.
Η ανάπτυξη(των δυνάμεων) ήρθε μια ημέρα αφού οι στρατιώτες της Συρίας κατέλαβαν τον έλεγχο των υψωμάτων Zahra αλ-Qar'a και Zahra al-Qandilah καθώς και λόφους με θέα στο χωριό αλ-Ταμόρα, ώστε να κόψουν τη διαδρομή εφοδιασμού των εξτρεμιστών από την Τουρκία.
Μια συριακή στρατιωτική μονάδα κατέστρεψε επίσης μια σειρά τρομοκρατικών κρησφύγετων στην περιοχή Τελ Abdrabbeh της συνοικίας αλ-Lirmoun στην επαρχία Χαλέπι. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τον αριθμό των εξτρεμιστών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διαδικασία.
Επίσης την Κυριακή,οι στρατιώτες του  συριακού στρατού και οι συμμαχικές δυνάμεις τους αποκατέστησαν  την ασφάλεια στο χωριό Job al-Kalb, που βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση Kweiris. Ένας σημαντικός αριθμός μαχητών του  Daesh  σκοτώθηκαν και οι θέσεις τους καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Συριακές μονάδες πυροβολικού χτύπησαν βάσεις του Daesh σε αρκετά χωριά της περιοχής αλ-Μπαμπ στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα στις τάξεις των Takfiris  άμεσα διαθέσιμες.
Επιπλέον, στρατιώτες της Συρίας  και φιλοκυβερνητικοί αγωνιστές απέσπασαν τον έλεγχο πολλών περιοχών στην περιοχή Kinsabba της δυτικής παράκτιας επαρχίας της Λατάκια.
Συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν επίσης τη συνοικία αλ-Bajabjah στη νοτιοδυτική επαρχία του Ντάρα από τα νύχια των τρομοκρατών, σκοτώνοντας έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς.
Οι υποκινούμενες από ξένες δυνάμεις  συγκρούσεις στη Συρία, οι οποίες ξέσπασαν το Μάρτιο του 2011, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 470.000 ανθρώπους και άφησαν 1,9 εκατομμύρια τραυματίες, σύμφωνα με το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας της Συρίας.
Επιπλέον, 6.360.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την αρχή της σύγκρουσης. Αυτό αντιπροσωπεύει το 45 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος έχει συρρικνωθεί κατά 21 τοις εκατό.
Η Συρία κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ για τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στο εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Daesh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...