Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συνομιλία Ασάντ-Πούτιν για την εκεχειρία

Η φωτογραφία δείχνει combo Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ (R) και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για την ετοιμότητα της Δαμασκού για να διευκολυνθεί η σταθεροποίηση της πρόσφατα συμφωνηθείσας εκεχειρίας στην ρημαγμένη από τον πόλεμο αραβική  χώρα.



Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν συζήτησε το θέμα με τον Σύριο ομόλογό του σε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη.

Ο Άσαντ χαιρέτισε την πρόσφατη δήλωση  Ρωσίας-ΗΠΑ για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία ως ένα "σημαντικό βήμα προς την πολιτική διευθέτηση" της κρίσης στην αραβική χώρα,πρόσθεσε  το Κρεμλίνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έφτασαν σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία η οποία θα αρχίσει στις 27 Φεβρουαρίου,η συριακή κυβέρνηση είπε την επόμενη μέρα ότι αποδέχεται τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη βάση ότι η στρατιωτικές προσπάθειες κατά των τρομοκρατικών ομάδων Daesh και Nusra Front θα συνεχιστούν.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης τη σημασία της , "συνεχούς και ασυμβίβαστης" καταπολέμησης των τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Daesh και al-Nusra Front.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς χαιρετά την  πρόταση των ΗΠΑ-Ρωσίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Abdulaziz Al Saud για να παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις που περιλαμβάνονται σε μια κοινή αμερικανο-ρωσική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο βασιλιάς Σαλμάν χαιρέτισε την πρόταση, εκφράζοντας την ετοιμότητα του βασιλείου για να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσει.

«Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας χαιρέτισε τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν και εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την λειτουργία τους», δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν και ο βασιλιάς Σαλμάν συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για το θέμα αυτό, πρόσθεσε. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ως "πολυαναμενόμενο σήμα ελπίδας" στην επίλυση της πενταετούς βίαιης  κρίσης στη Συρία, καλώντας όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να συμμορφωθούν με αυτή.

Η Συρία ταλαιπωρείται από την θανάσιμη αναταραχή από τον Μάρτιο του 2011.

Περισσότεροι από 470.000 άνθρωποι φέρεται να έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια εκτοπίστηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Η Σαουδική Αραβία είναι μεταξύ των περιφερειακών χωρών ​​γνωστή ως ένας από  τους σημαντικότερους υποστηρικτές της τρομοκρατικής ομάδας Daesh.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...