Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το Αφγανιστάν απολαμβάνει την ειρήνη και τη δημοκρατία που του δώρισε η Δύση-Μάχες μεταξύ Ταλιμπάν και Ισλαμικού Κράτους

Αυτή η φωτογραφία δικογραφία προκύπτει υποτίθεται ότι ένας αριθμός αγωνιστών που εκπαιδεύονται σε ένα στρατόπεδο τρόμου Daesh σε άγνωστη τοποθεσία στο Αφγανιστάν.
Πάνω από δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της τρομοκρατικής ομάδας takfiri Daesh και μαχητών Ταλιμπάν στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν Nangarhar.


Ο Attaullah Khogyani, ο εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη, είπε ότι οι δύο πλευρές συνεπλάκησαν με βαριές ανταλλαγές πυρών στην περιοχή Nangahar στη δύσκολη επαρχία, η οποία βρίσκεται πάνω από 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας, Καμπούλ, την Τρίτη.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα από τις δύο πλευρές, και άφησαν οκτώ  τραυματίες.
Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του Daesh και των Ταλιμπάν στην περιοχή Bati Kot της επαρχίας Nangarhar. Νωρίτερα, το Δεκέμβριο του 2015, οι αψιμαχίες μεταξύ των μαχητών του Daesh και των εξτρεμιστών Ταλιμπάν στην περιοχή Chaparhar της ίδιας επαρχίας του Αφγανιστάν είχαν αφήσει τουλάχιστον 15 νεκρούς. Δύο πολίτες βρέθηκαν στα διασταυρούμενα πυρά και υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς.
Το Αφγανιστάν, τμήματα του οποίου έχουν θεωρηθεί από καιρό σαν προπύργια των Ταλιμπάν, έχει πρόσφατα δει την εμφάνιση και την περιορισμένη επέκταση του Daesh.Η  Nangarhar, ιδίως, είναι ένας τομέας στον οποίο το Daesh έχει εμφανώς κερδίσει μια θέση.
Στις 16 Ιουνίου, η μαχητική ομάδα των Αφγανών Ταλιμπάν προειδοποίησε τον επικεφαλής του  Daesh , Ιμπραήμ αλ-Samarrai, επίσης γνωστό ως Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να μην "διεξάγει μια παράλληλη εξέγερση στο Αφγανιστάν."
Το Αφγανιστάν μαστίζεται από την ανασφάλεια 15 χρόνια αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιτέθηκαν στη χώρα, ως μέρος του λεγόμενου πολέμου της Ουάσιγκτον κατά της τρομοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι με την επίθεση του 2001 ανέτρεψαν τους Ταλιμπάν, πολλές περιοχές σε ολόκληρο το Αφγανιστάν εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη βία και την ανασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...