Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσία:Σύνδεση της Συριακής αντιπολίτευσης με την Αλ-Κάιντα-Αναβάθμιση του ρόλου των Κούρδων

Πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) Γραφείο στη Γενεύη Alexey Borodavkin

Ένας Ρώσος απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη, λέει ότι η υποστηριζόμενη από τη Δύση αντιπολίτευση στη Συρία είναι συνδεδεμένη με την Jabhat al-Nusra, η οποία συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.


"Αυτοί οι αντιπολιτευόμενοι συνδέονται με την Αλ-Nusra, η οποία , με τη σειρά της, συνδέεται με την Αλ-Κάιντα," δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη Alexey Borodavkin την Πέμπτη. 
"Ως εκ τούτου, μπορούμε να αναρωτηθούμε ξανά -; τι σκέφτονται οι  δυτικοί εταίροι μας, όταν υποστηρίζουν τέτοιους αντιπολιτευόμενους ... Μοιάζει με την επανάληψη των λαθών που έχουν ήδη γίνει», πρόσθεσε.
Ο Borodavkin είπε ότι, "η Συρία δεν πρέπει να γίνει ελαφρώς επεξεργασμένη έκδοση"του Daesh, ως αποτέλεσμα της πολιτικής μετάβασης, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι αυτό είναι ακριβώς που ζητούν ορισμένα από τα μέλη της αντιπολίτευσης."
Ο Ρώσος απεσταλμένος κάλεσε τη Δύση να σταματήσει την υποστήριξη σε σκοτεινές μαχητικές ομάδες. "Οι Δυτικοί εταίροι μας πρέπει να σκεφτούν καλύτερα ποιους βοηθούν και  ποιους υποστηρίζουν."
Κάλεσε επίσης για την ενσωμάτωση των Κούρδων της Συρίας στον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, η οποία προέτρεψε να επαναληφθεί το αργότερο στις 25 του Φεβρουαρίου.
Είπε ότι οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι «η αποτελεσματική καταπολέμηση του Daesh," έχουν το δικαίωμα να «καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους».
Σύμφωνα με τον Borodavkin, πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα της χώρας δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς τη συμμετοχή των Κούρδων στις συνομιλίες.
Ο Borodavkin κατήγγειλε επίσης την αναστολή τριών εβδομάδων των ειρηνευτικών συνομιλιών,που ανακοίνωσε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura την Τετάρτη. Οι συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσεαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αφότου ξεκίνησαν.
Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η αιτία για τη διακοπή ήταν η "μη εποικοδομητική θέση" της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης.
Οι συνομιλίες σταμάτησαν αφού η λεγόμενη Επιτροπή Υψηλών Διαπραγματεύσεων (ΕΥΔ), μια αντιτιθέμενη στη Δαμασκό αντιπολιτευτική ομάδα ,υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία  , δεν κατάφερε να παραστεί στη συνεδρίαση.
Η σχεδόν πενταετής σύγκρουση στη Συρία έχει σκοτώσει περισσότερους από 260.000 ανθρώπους και ανάγκασε εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την έναρξη της το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φαγητό της μαμάς

  Ημέρα της Μητέρας και ακούγοντας έναν ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί τα μηνύματα των ακροατών, των αντρών ακροατών, έχω να πω, πως η ψύχωση τω...