Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δείγματα γραφής από την,σύμμαχο και φίλη των Ευρωπαίων,Τουρκία

 Selahattin Demirtas, ο συν-πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας φιλοκουρδικού Λαών »(HDP) © AFP

Ο ηγέτης του τουρκικού κόμματος της αντιπολίτευσης καταδίκασε τις τουρκικές επιχειρήσεις του στρατού εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στα νοτιοανατολικά της χώρας, λέγοντας ότι η Άγκυρα σφαγιάζει  πολίτες εκεί.


"Αυτοί (οι τουρκικές δυνάμεις) διέπραξαν σφαγή στη Cizre, και δεν θέλουν να το ανακοινώσουνε», είπε ο Selahattin Demirtas, ο συν-πρόεδρος του φιλοκουρδικού  αριστερού  Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών »(HDP), στους βουλευτές του κόμματός του  την Τρίτη.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων, η πόλη της Cizre στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ βρίσκεται υπό  απαγόρευση της κυκλοφορίας, ως μέρος των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ.
Οι άνθρωποι στην τουρκική πόλη της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησαν διαδήλωση τη Δευτέρα για να εκφράσουν την οργή τους κατά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Cizre. Τα τουρκικά ΜΑΤ χρησιμοποίησαν κανόνι νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Τα τουρκικά ΜΑΤ χρησιμοποιούν κανόνι νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στη λεωφόρο Istiklal στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Φλεβάρη του 2016 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Cizre, 8 Φεβρουαρίου 2016. © AFP
Περίπου 100.000 από τις 120.000 κατοίκους της Cizre έχουν φύγει, σύμφωνα με  τον Faysal Sariyildiz, τοπικό βουλευτή από το HDP. Μια σειρά από άλλους πολίτες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε κτίρια στην ανήσυχη πόλη.
Την Κυριακή, μέχρι και 60 τραυματίες, που είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειο ενός κτιρίου στην Cizre, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιδρομής. Η Τουρκία υποστήριξε ότι υψηλού προφίλ μαχητές του ΡΚΚ είχαν καταφύγει στο κελάρι.
Ο Ντεμιρτάς είπε ότι περίπου 70-90 άτομα είχαν καταφύγει στο υπόγειο και μερικά άλλα κτίρια στην Cizre, τα οποία δέχτηκαν επιθέσεις όλμων.
"Είναι σκορπισμένα τα πτώματα στους δρόμους, σε ερειπωμένα κτίρια", πρόσθεσε.
Η αντι-PKK εκστρατεία της Άγκυρας ξεκίνησε στον απόηχο της θανατηφόρας βομβιστικής επίθεσης στη νότια τουρκική πόλη Suruc τον περασμένο Ιούλιο. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση,για την οποία κατηγόρησε η τουρκική κυβέρνηση την  τρομοκρατική ομάδα takfiri Daesh . 
Μετά το περιστατικό, οι μαχητές του ΡΚΚ, οι οποίοι κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι υποστηρίζει το Daesh, ενεπλάκησαν σε  μια σειρά,όπως  τις  θεωρούν,επιθέσεις αντιποίνων εναντίον της τουρκικής αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...