Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Την ώρα που κάποιοι(και στην Ελλάδα)τον βγάζουν ετοιμοθάνατο,ο Νασράλλα δίνει το σύνθημα ενάντια σε Τουρκία,Σ.Αραβία και Ισραήλ

Seyyed Χασάν Νασράλα, ο γενικός γραμματέας του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ, αντιμετωπίζει το έθνος του Λιβάνου, 16 Φεβρουαρίου 2016.
O Seyyed Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή της  κυβέρνησης  στη Συρία, προκειμένου να υπονομεύσουν το μέτωπο αντίστασης.

Το Ισραήλ προτιμά τους takfiri  τρομοκράτες του Daesh και τους μαχητές της αλ-Κάιντα από τη συριακή κυβέρνηση,δήλωσε  ο Νασράλα, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς το έθνος του Λιβάνου, την Τρίτη, ημέρα των Μαρτύρων Ηγετών.

Η κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του ισραηλινού καθεστώτος, είπε.

Το Ισραήλ συμφωνεί με τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία ότι οποιαδήποτε λύση στην κρίση στη Συρία δεν πρέπει να παρατείνει την ύπαρξη της κυβέρνησης της Δαμασκού, δήλωσε ο Νασράλα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ προτιμά τη διχοτόμηση της Συρίας με μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην αραβική χώρα.

Ο Νασράλα απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η συριακή κυβέρνηση θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις για διάλυση της αραβικής χώρας, λέγοντας ότι οι συριακές δυνάμεις είναι παρούσες παντού σε ολόκληρη τη Συρία, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τέτοιο διαμελισμό να συμβεί και η "εθνική βούληση" είναι σαφώς ενάντια σε αυτό . 

Επίσης, επέκρινε την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία για την ενεργό υποστήριξή τους στους μαχητές στη Συρία, λέγοντας ότι έχουν αποτύχει στα σχέδιά τους εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. 

Οι μαχητές στη Συρία υποφέρουν διαδοχικές ήττες,δήλωσε ο  Νασράλα, ωθώντας τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία για να εξετάσουν την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη Συρία υπό το λάβαρο της λεγόμενης διεθνούς συμμαχίας κατά των τρομοκρατών takfiri του Daesh.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι το σχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία είναι μια πλοκή από την Άγκυρα και το Ριάντ για να διατηρήσουν τη θέση τους στις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία.

«Το Τελ Αβίβ βλέπει μόνο τα δικά του  συμφέροντα στην περιοχή»

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι το ισραηλινό καθεστώς είναι επίσης υπέρ του σχηματισμού μιας συμμαχίας με κάποια σουνίτικα κράτη, προειδοποιώντας τις αραβικές χώρες ότι αυτό θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα του ισραηλινού καθεστώτος.

Το Ισραήλ εξετάζει μόνο  τα δικά του συμφέροντα, προειδοποίησε.

Ο Νασράλα επέστησε την προσοχή των αραβικών κρατών στα ισραηλινά εγκλήματα εναντίον των σουνιτικών κρατών από τη δημιουργία του. 

«Πώς μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος σε σουνίτικα κράτη να θεωρεί το Ισραήλ ως φίλο, σύμμαχο ή ένα προτεκτοράτο;" αναρωτήθηκε.
Αν το Ισραήλ γίνει σύμμαχος των σουνιτικών κρατών, "η Παλαιστίνη θα χαθεί αιώνια", προειδοποίησε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ βλέπει επίσης το Ιράν και το κίνημα αντίστασης στην Παλαιστίνη και το Λίβανο ως απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...