Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Στο Ιράν για συμφωνίες ελληνική αντιπροσωπεία

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (4ος R) φτάνει στην κεντρική ιρανική πόλη του Ισφαχάν στις 6 Φεβρουαρίου, 2016. © IRNA

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην κεντρική ιρανική πόλη του Ισφαχάν το Σάββατο το βράδυ για επίσημη επίσκεψη στην Ισλαμική Δημοκρατία με στόχο την ενίσχυση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.


Ο Έλληνας Πρωθυουργός, επικεφαλής μιας πολιτικο-οικονομικής αντιπροσωπείας, έγινε δεκτός κατά την άφιξή τους από το Γενικό Κυβερνήτη του Ισφαχάν του Rassoul Zargarpour.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, καθώς και μια 50-μελής ομάδα βιομηχάνων και επιχειρηματιών συνοδεύουν τον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης παραμονής τους στο Ισφαχάν, ο Τσίπρας και τα συνοδευτικά μέλη της αντιπροσωπείας του θα επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης.
Έχει προγραμματιστεί να φύγουν από το  Ισφαχάν για την Τεχεράνη αργότερα την Κυριακή για να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης των αμοιβαίων σχέσεων και τις πιο πρόσφατες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις υπό το φως της εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της ομάδας χωρών Ρ5 + 1.
Το Ιράν και η Ελλάδα πρόκειται να υπογράψουν συμφωνίες για την ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, τη χρηματοδότηση, τον τουρισμό, πολιτιστικές σχέσεις, τη στέγαση και την κατασκευή δρόμων, τη γεωργία και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...