Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τεχνητό ήλιο κατασκευάζουν οι Κινέζοι(ποιοι άλλοι;)

Η κινεζική πυρηνικού αντιδραστήρα, που είναι γνωστή ως η Πειραματική προηγμένο υπεραγώγιμο Tokamak (ανατολικά), που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, διαθέτει ένα κοίλο μεταλλικό θάλαμο σε σχήμα ντόνατ, στην οποία ραφής άτομα υδρογόνου να μετατραπεί σε πλάσμα.  Ισχυρά μαγνητικά πεδία χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το πλάσμα μακριά από τα τείχη.

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν καυστικό πλάσμα μέσω θερμενόμενου  αέριου υδρογόνου τρεις φορές θερμότερο από ό, τι ο πυρήνας του Ήλιου μας σε ένα ελεγχόμενο πείραμα στην ανατολική Κίνα, ανοίγοντας το δρόμο για μια μετάβαση από τα μειωμένα των φυσικά αποθέματα προς πιο σταθερούς, βιώσιμους, και να ελεγχόμενους ενεργειακούς πόρους.



Το πείραμα διεξήχθη σε ένα σε σχήμα ντόνατ θάλαμο ενός μαγνητικού αντιδραστήρα σύντηξης τη περασμένη εβδομάδα στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στο Hefei, την πρωτεύουσα της επαρχίας Anhui, όπου πυρηνικοί επιστήμονες θέρμαναν υδρογόνο μέχρι μια θερμοκρασία περίπου 50 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, ανέφερε η South China Morning Post την Παρασκευή.

Ο αντιδραστήρας, επισήμως γνωστός ως η Πειραματικό Προηγμένο Υπεραγώγιμο Tokamak (EAST), παρήγαγε πλάσμα υδρογόνου - το ιονισμένο αέριο που αποτελείται από περίπου ίσο αριθμό θετικά φορτισμένων ιόντων και αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων - και διατήρησε τη θερμοκρασία του για 102 δευτερόλεπτα.

Λίγες μέρες πριν από το κινεζικό πείραμα, Γερμανοί επιστήμονες, σε ένα παρόμοιο πείραμα, χρησιμοποίησαν δύο μεγαβάτ ακτινοβολίας μικροκυμάτων για να θερμάνουν αέριο υδρογόνου και να δημιουργήσουν πλάσμα. Κατάφεραν να φτάσουν σε θερμοκρασία 80 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου, αλλά μπόρεσε να διατηρηθεί μόνο για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.



Οι υπάλληλοι στο EAST ελπίζουν να προσεγγίσουν τις ηλιακές συνθήκες της πυρηνικής σύντηξης, που συμβαίνουν βαθιά μέσα στον ήλιο και τη μετατροπή ατόμων υδρογόνου σε βαρύτερα, όπως το ήλιο. Σε μια τέτοια αντίδραση σύντηξης μερικά μικροσκοπικά τμήματα ύλης μετατρέπονται  σε τεράστιες ποσότητες ενέργειας μέσω σύντηξης πυρήνων υδρογόνου.

Η ομάδα, όμως, είναι στα μισά του δρόμου στην προσπάθειά τους, καθώς θα πρέπει να φτάσει στους  100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου και να τους διατηρεί για πάνω από 1.000 δευτερόλεπτα (περίπου 17 λεπτά) για να μιμηθούν την ηλιακή αντίδραση πυρηνικής σύντηξης και να παράγουν ελεγχόμενη ενέργεια.

Οι άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να δημιουργήσουν την ενέργεια σύντηξης μέσω εκρηκτικών πυρηνικών βομβών, που ονομάστηκαν θερμοπυρηνικές ή βόμβες υδρογόνου , αλλά το πρόβλημα είναι η καταστροφική και ανεξέλεγκτη ενέργεια που απελευθερώνουν. Η πρώτη τέτοια βόμβα δοκιμάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1952 στα νησιά Enewetak Atoll , που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο απόστολος Φίλιππος

  Ο Απόστολος Φίλιππος είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, ο πρώτος των μυστικών στην ιστορία της Εκκλησίας. Είναι αυτός που αναφώνησε με χαρά στ...